Η νέα πρόεδος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του γυναικείου τένις, Στέισι Άλαστερ (αντικατέστησε πρόσφατα τον Λάρι Σκοτ στην ηγεσία της WTA), υπεραμύνθηκε του συστήματος βαθμολόγησης στην κατάταξη, μετά τις πρόσφατες και απαξιωτικές δηλώσεις της πρωταθλήτριας του Wimbledon, Σερίνα Γουίλιαμς.

Η Αμερικανίδα τενίστρια είχε τονίσει ότι είναι αδύνατο να έχει κατακτήσει τα τρία από τα τέσσερα τελευταία Grand Slam και παρόλαυτά να βρίσκεται στο Νο2 του κόσμου, πίσω από την Ντινάρα Σάφινα. Από την πλευρά της η Ρωσίδα βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, χωρίς να έχει κερδίσει κανέναν Grand Slam τίτλο, κάτι που προξένησε τον προβληματισμό της Γουίλιαμς.

"Το σύστημα βασίζεται στη βαθμολόγηση των 52 προηγούμενων εβδομάδων και εξαρτάται από τα Grand Slam και από τα υπόλοιπα τουρνουά. Χωρίς αμφιβολία, με βάση το σύστημα βαθμολόγησης και τη σταθερότητα που έχει επιδείξει η Ντινάρα στα Grand Slam και στα υπόλοιπα τουρνουά, δικαίως βρίσκεται στο Νο1 του κόσμου" τόνισε η Άλαστερ.

"Νομίζω ότι αυτό το θέμα με τα rankings, δεν είναι καινούργιο. Κρατάει πολλά χρόνια. Κάθε φίλαθλος έχει το δικό του μέτρο βαθμολόγησης. Εμείς έχουμε ένα σύστημα και η Ντινάρα Σάφινα έχει μια εκπληκτική σεζόν. Είναι θέμα χρόνου να κατακτήσει και το πρώτο της Grand Slam" δήλωσε με σιγουριά η 46χρονη παράγοντας της WTA.

Η Άλαστερ, εξέφρασε και την σιγουριά της ότι το γυναικείο τένις θα γίνει ακόμα πιο δυνατό στο μέλλον: "Έχουμε σπουδαίο βάθος. Έχουμε τη Βίνους και τη Σερίνα που ακόμα παίζουν και κυριαρχούν στα γήπεδα. Έχουμε επίσης τη Μαρία Σαραπόβα, μια πραγματική πρωταθλήτρια αλλά και την Έλενα Ντεμεντίεβα. Από πίσω όμως έρχονται και σπουδαία ταλέντα. Υπάρχει βάθος εδώ…"

 

Video highlights
Previous articleΠάλι Νο1 ο Οικονομίδης
Next articleΔύσκολη πρεμιέρα για “Ντάβι”