Στα ράφια των βιβλιοπολείων ανά τον κόσμο, θα είναι τον προσεχή Νοέμβριο η αυτοβιογραφία του Αντρέ Αγκάσι. Ένας από τους πιο σημαντικούς τενίστες όλων των εποχών, περιγράφει τα πρώτα του παιδικά βήματα στον χώρο του τένις, τη σχέση με τον πατέρα του και το διαζύγιό του με την Μπρουκ Σιλντς.

Αρκετούς μήνες πριν, μόλις ο Αγκάσι αποφάσισε να γράψει το βιβλίο της ζωής του, έγινε ένας άτυπος πόλεμος μεταξύ των κορυφαίων εκδοτικών οίκων για το ποιός θα πάρει τα δικαιώματα της αυτοβιογραφίας. Τελικά ο εκδότης Alfred A Knopf κατάφερε να "κλέψει" την καρδιά του Αγκάσι και να τον κάνει πλουσιότερο κατά 5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Αντρέ Αγκάσι είχε μια ιδιαίτερα πλούσια τενιστική αλλά και εξωγηπεδική ζωή. Ο αποτυχημένος γάμος του με την σταρ του Χόλιγουντ Μπουκ Σιλντς, για πολλούς μήνες απασχόλησε την αμερικανική κοινή γνώμη ενώ τα πρώτα τενιστικά του βήματα και το ιδιαίτερο στυλ εμφάνισης, ήταν αντικείμενο σχολιασμού αλλά και θαυμασμού με τον Αμερικανό να δείχνει από μικρός τις ικανότητές του μέσα στα courts.

Απότέλεσμα, οι 60 τίτλοι καριέρας εκ των οποίων οι 8 Grand Slam και οι 17 Masters Series. Πρόσφατα ο Φέντερερ παρέλαβε από τα χέρια του τον 14ο major τίτλο του και πρώτο στο Γαλλικό Όπεν ενώ πριν μια εβδομάδα στο Cincinnati ξεπέρασε τον 36χρονο, πλέον, Αμερικανό στη λίστα με τους περισσότερους τίτλους (61 έχει ο Φέντερερ) και πλησίασε στο ένα Masters τον Αντρέ (17 έναντι 16 του Ελβετού).

Η αυτοβιογραφία του Αγκάσι αναμένεται να "σπάσει" τα ταμεία…

Video highlights
Previous articleΑνεβαίνουν οι μικροί
Next articleΝτοπέ ο Ίβο Μίναρ