Νόβακ Τζόκοβιτς, Άντι Μάρεϊ, Σιμόνα Χάλεπ και πολλοί ακόμη πρωτοκλασάτοι τενίστες μίλησαν για τους ανθρώπους οι οποίοι τους ενέπνευσαν να ασχοληθούν με το άθλημα και τους έκαναν παράλληλα κορυφαίους! Αναλυτικά τα όσα είπαν.

Όλοι οι άνθρωποι από κάπου εμπνέονται για να ακολουθήσουν συγκεκριμένο κλάδο επαγγέλματος.

Πάντα υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που θα ωθήσουν τον άλλον για να αγαπήσει και να λατρέψει κάτι.

Το τένις είναι από μόνο του μια… έμπνευση για πολλούς, αλλά για άλλους είναι απλά η δουλειά τους.

Νόβακ Τζόκοβιτς, Άντι Μάρεϊ, Μαρίν Τσίλιτς, Σιμόνα Χάλεπ, Αντζελίκ Κέρμπερ και Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα άνοιξαν την καρδιά τους και επισήμαναν ποιοί άνθρωποι τους ενέπνευσαν να ακολουθήσουν το τένις.

Νόβακ Τζόκοβιτς
Ξεκίνησα να παίζω τένις σε ηλικία τεσσάρων ετών. Κανείς πριν από εμένα δεν είχε πιάσει ρακέτα στην οικογένειά μου, άρα δεν υπήρχε παράδοση στο τένις. Τρία γήπεδα χτίστηκαν ακριβώς μπροστά από το εστιατόριο το οποίο είχαν οι γονείς μου. Ήταν κάτι σαν σημάδι της μοίρας για εμένα ώστε να ξεκινήσω να παίζω. Και ναι, αμέσως ερωτεύτηκα το τένις.

Σε αυτά τα courts ερχόντουσαν πολλά τένις clubs και γινόντουσαν camps. Τα έβλεπα και στην συνέχεια άρχισα να συμμετέχω σε αυτά. Έτσι η ιστορία μου ξεκίνησε. Από τότε είμαι ερωτευμένος με το τένις και όποτε κρατώ ρακέτα νιώθω το ίδιο συναίσθημα. Όσο το νιώθω αυτό, θα παίζω σε υψηλό επίπεδο.

Άντι Μάρεϊ
Η μητέρα μου ήταν τενίστρια και ώθησε εμένα και τον Τζέιμι να παίξουμε τένις από μικροί. Είχαμε γήπεδα τένις πολύ κοντά στο σπίτι μας, μόλις δυο λεπτά δρόμο από εκεί. Μου άρεζε να κάνω οτιδήποτε που είχε σχέση με τον αθλητισμό και ήθελα να κάνω επίσης ότι ακριβώς έκανε ο Τζέιμι. Ήταν υπέροχες οικογενειακές στιγμές.

Μαρίν Τσίλιτς
Οι γονείς μου ήταν η έμπνευσή μου. Ήμουν μόλις έξι ετών και δεν μπορούσα να διαλέξω ποιό άθλημα ήθελα να παίζω. Αλλά αγάπησα το τένις από την πρώτη στιγμή που το δοκίμασα. Νομίζω πως σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία μου έπαιξε και ο ξάδελφός μου, ο οποίος έπαιζε τένις στη Γερμανία πιο πριν από εμένα και με βοήθησε.

Σιμόνα Χάλεπ
Ο πρώτος άνθρωπος που με παρακίνησε στο να ασχοληθώ με το τένις ήταν ο αδερφός μου, ο οποίος έπαιζε πριν από εμένα. Επίσης και ο πατέρας μου, ο οποίος με πήγαινε στο γήπεδο για να παίξουμε τένις ενώ ακόμη ήμουν πιο κοντή και από το φιλέ.

Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα
Οι πρώτοι που με ώθησαν να παίξω τένις ήταν τα αδέρφια μου. Όταν εγώ γεννήθηκα αυτοί έπαιζαν ήδη. Έπαιζα με αυτούς από την ηλικία των τριών ετών. Είναι πολύ ωραίο η οικογένειά σου να αγαπάει το άθλημα.

Αντζελίκ Κέρμπερ
Όταν ξεκίνησα να παίζω, η οικογένειά μου με στήριζε πάντα. Οι γονείς μου, οι παππούδες μου, τα αδέρφια μου, οι φίλοι μου, ήταν πάντα δίπλα μου, ειδικά όταν αποφάσισα να γίνω επαγγελματίας.

Δημήτρης Χαλιάπας