Ο πύρινος εφιάλτης που "χτύπησε" τη Ρόδο άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου. Ο αθλητισμός και ειδικότερα το τένις είναι μια από τις λιγοστές αφορμές για χαμόγελα στους ντόπιους κατοίκους και σε αυτό το πλαίσιο κινούνται οι διοργανωτές του "Αegean Tennis Cup 2009" με συνολικό χρηματικό έπαθλο 250.000 δολάρια!!!

Η αντίστροφη μέτρηση για μια από τις μεγαλύτερες τενιστικές διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα, ξεκίνησε. Το Μάϊο του 2009 θα πραγματοποιηθεί το Aegean Tennis Cup (www.aegeantenniscup.gr) και αναμένεται να προσελκύσει όλα τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού τένις και όχι μόνο. Άλλωστε το χρηματικό έπαθλο είναι πολύ μεγάλο, για τα ελληνικά δεδομένα ενώ και η τοποθεσία αναμένεται να παίξει το δικό της καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη μιας επιτυχημένης διοργάνωσης.

Το νησί της Ρόδου που πρόσφατα έζησε τον πύρινο εφιάλτη προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και αν κρίνουμε από την ιδιοσυγκρασία που διακατέχει τους ντόπιους, η απόκατάσταση είναι θέμα χρόνου. Λίγες μέρες πριν την καταστροφή, το διήμερο 18-20 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο test event της σπουδαίας διοργάνωσης στις εγκαταστάσεις τένις της Ρόδου και αν κρίνουμε από τα συμφραζόμενα, σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Οι διοργανωτές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από την προσέλευση του κόσμου όσο και από το τένις υψηλού επιπέδου που παίχτηκε σε άνδρες (Χατζημιχάλης) και γυναίκες (Παπαοικονόμου).

Όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι του τένις εύχονται αυτή η ιδιωτική πρωτοβουλία να αποτελέσει έναν θεσμό αντάξιο της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς της Ρόδου και να επαναφέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα των ντόπιων οι οποίοι πέρασαν και περνούν πολύ δύσκολες ώρες τις τελευταίες μέρες.

Video highlights
Previous articleΑναγκαστικό αντίο με δάκρυα
Next articleΕύκολα Ροβάς, Γεμουχίδης