Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν μπορούσε να ήταν πιο ευτυχισμένος, μετά από ένα ακόμη φανταστικό τελείωμα σε σεζόν στο ATP Tour, με τον Σέρβο να κατακτά το 4ο συνεχόμενο ATP World Tour Finals και να χαρακτηρίζει το 2015 την καλύτερή του χρονιά!
Σε μια ακόμη μάχη έναντι κορυφαίου συναδέλφου του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε το καθήκον του και αυτό που ξέρει καλύτερα απ’τον καθένα: έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και ανέβασε το παιχνίδι του τη στιγμή που μετράει περισσότερο, φτάνοντας σε μια ακόμη νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ.
Λίγες ημέρες μετά την ήττα από τον Ελβετό στη φάση των ομίλων, ο Νόλε πήρε γλυκιά εκδίκηση σε έναν πολύ πιο σημαντικό αγώνα και υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του στο ATP Finals, κατακτώντας το 5ο τρόπαιο στο τελευταίο τουρνουά της σεζόν.
Η χαρά και η ικανοποίησή του ήταν κάτι παραπάνω από ευδιάκριτη, σε όλες τις στιγμές του μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με 6-3, 6-4, στην κατάμεστη Ο2 Arena.
Ο Νόλε, από τα 16 τουρνουά που αγωνίστηκε το 2015, στα 15 πήγε στον τελικό και μόνο στο πρώτο τουρνουά της χρονιάς, στην Ντόχα, δεν κατάφερε να παίξει στο ματς του τίτλου, χάνοντας απ’τον Ίβο Κάρλοβιτς στα προημιτελικά.
“Υποθέτω ότι ο Ίβο είναι η Νέμεσις μου. Έχω αρνητικό ρεκόρ απέναντί του. Ίσως θα πρέπει να του μιλήσω πριν την Ντόχα του χρόνου” είπε με χιούμορ ο Τζόκοβιτς και συνέχισε αναφερόμενος στη χρονιά του: “Ήταν μια εκπληκτική σεζόν. Εκτός από το Κατάρ, έπαιξα σε όλους τους τελικούς. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο τέλος στη σεζόν, από αυτό έχοντας το τρόπαιο δίπλα μου. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια καταφέρνω να κερδίσω το World Tour Finals όπου παίζουν οι καλύτεροι τενίστες. Για κάποιον λόγο, παίζω το καλύτερό μου τένις μετά το US Open, στην Ασία και στα indoors, τόσο στο Παρίσι όσο και στο Λονδίνο”
“Δίνω την ίδια σημασία στην προπόνηση και στην αποκατάσταση, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Αυτό μου επιτρέπει να έχω διάρκεια. Μου επιτρέπει να κάνω τα τουρνουά που κάνω τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτή η σεζόν είναι μοναδική. Δεν μπορώ να πω ότι την περίμενα, το αντίθετο… όμως μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για το μέλλον”
Ήταν η 8η συνάντηση φέτος με τον Φέντερερ και ο Τζόκοβιτς σημείωσε την 5η του νίκη κόντρα στον Ελβετό ο οποίος τον αμφισβήτησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Άλλωστε, από τις έξι ήττες με τις οποίες ολοκληρώνει τη χρονιά ο Νόλε, οι τρεις είναι από τον μαέστρο και οι άλλες τρεις από τους Κάρλοβιτς (Ντόχα), Βαβρίνκα (Παρίσι) και Μάρει (Μόντρεαλ).
“Είναι ένας ολοκληρωμένος τενίστας. Ξέρω ότι πάντα θα σε πιέσει σκληρά και θα προσπαθήσει να προστατέψει τη βασική γραμμή, κλέβοντας χρόνο από εσένα. Νομίζω ότι αυτό που έκανα καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο ματς, είναι ότι ήμουν πιο σταθερός από τη βασική μου γραμμή. Επίσης σέρβιρα πολύ καλά όταν το χρειαζόμουν. Προσπάθησα να εκμεταλλευτώ την αδυναμία του που είναι το backhand και δεν λειτούργησε καλά γι’αυτόν σήμερα”
Όσον αφορά τους μεγάλους του στόχους για την επόμενη χρονιά, το Roland Garros και οι Ολυμπιακοί Αγώνες…
“Το Γαλλικό Όπεν είναι πάντα ένας από τους μεγάλους μου στόχους κάθε σεζόν, όμως δεν είναι ο μοναδικός. Το 2016 είναι Ολυμπιακή χρονιά και οι Αγώνες γίνονται μόνο κάθε τέσσερα χρόνια. Θα προσπαθήσω να τα πάω το ίδιο καλά με τα προηγούμενα χρόνια και να παίξω το καλύτερό μου τένις στα μεγάλα τουρνουά”
“Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι η ξεκούραση. Χρειάζομαι χρόνο για να γεμίσω τις μπαταρίες μου και μετά θα σκεφτώ την επόμενη σεζόν”
FACTS : Only player to not allow Djokovic a break point in a match in 2015!Only player to beat Djokovic before final in 2015!One of 4 players to beat Djokovic in 2015!
Posted by Ivo Karlovic on Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015