Ο Άντι Μάρει έλυσε για πρώτη φορά τη σιωπή του και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν ταξίδεψε στην Αργεντινή με την αποστολή της Μεγάλης Βρετανίας στους αγώνες για το Davis Cup. Ο 20χρονος Σκωτσέζος μίλησε και για τον αδερφό του, Τζέιμι ο οποίος του άσκησε σκληρή κριτική γιατί δεν ταξίδεψε στην Αργεντινή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Θα έχουμε μια κουβεντούλα με τον Τζέιμι και σίγουρα δεν θα είναι μια κοινή κουβέντα μεταξύ αδερφών".

Ο Μάρει βρίσκεται στη Μασσαλία για το τουρνουά "Open13" όπου στον 1ο γύρο της διοργάνωσης επικράτησε 2-0 σετ του Ολλανδού, Τζέσε Γκαλούνγκ και μετά το ματς μίλησε για όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό και είχαν ως αποτέλεσμα τον "πόλεμο" των συμπατριωτών του για την απόφασή του να απέχει από τις υποχρεώσεις της εθνικής του ομάδας. Ο Μάρει εξήγησε ότι οι λόγοι που έμεινε στην πατρίδα ήταν για προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί από την αλλαγή επιφάνειας (από σκληρή σε χώμα) και επιδεινωθεί ο τραυματισμός του. 

Όσον αφορά την κριτική που δέχθηκε από τον αδερφό του, ο Άντι είπε: "Δεν του έχω μιλήσει ακόμα. Θα τον δω σύντομα όμως και θα συζητήσουμε για το θέμα εξηγώντας του από κοντά τους λόγους που δεν ταξίδεψα μαζί τους. Μάλλον όμως δεν θα είναι μια απλή συζήτηση που κάνεις με τον αδερφό σου" τόνισε με νόημα το Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης και συνέχισε: "Είμαι λίγο απογοητευμένος από αυτόν και αν ήξερε τι είναι να παίζεις πέντε σετ στο χώμα και μετά να αλλάζεις επιφάνεια, προφανώς θα καταλάβαινε την απόφασή μου".

Ο Μάρει είπε επίσης ότι θα παραμείνει πιστός στην εθνική ομάδα και τις υποχρεώσεις της για το Davis Cup και εξήγησε πόσο δύσκολο είναι να είσαι εντάξει σε όλο το πακέτο των υποχρεώσεων που έχεις σαν τενίστας: "Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι να παλεύεις με δύο πράγματα. Δεν είμαι ούτε ο Φέντερερ ούτε ο Ναδάλ. Αυτοί έχουν λόγο που δεν παίζουν. Οι δικοί μου λόγοι θα είναι σύντομα παρόμοιοι με αυτών. Το Davis Cup είναι σημαντικό αλλά κάποιες φορές είναι δύσκολο μέσα στη σεζόν να τελειώσεις ένα Grand Slam και μετά να πας να παίξεις σε διαφορετική επιφάνεια τρια και πέντε σετ".

Ο Μάρει στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σκληρή κριτική του Αγγλικού Τύπου, φέρνοντας παραδείγματα από το παρελθόν που αποδεικνύουν την αφοσίωσή του στην εθνική ομάδα: "Ξεχάσανε όταν έπαιζα τραυματίας κόντρα στην Ολλανδία. Οι προπονητές μου μου είπαν να μην αγωνιστώ αλλά εγώ πήγα εκεί, κέρδισα το παιχνίδι μου και έγινε η δουλειά. Μια βδομάδα μετά πήγα στο Μόντε Κάρλο και τραυματίστηκα στην πλάτη επειδή δεν προετοιμάστηκα σωστά καθώς χρειαζόμουν λίγο ξεκούραση μετά το Davis Cup".

 

Video highlights
Previous articleΔεν παίζει με Σάμπρας ο Σάφιν
Next articleΤο αντίο ενός Μεγάλου