Ήταν πραγματικά οδυνηρό για την ίδια και για τους θαυμαστές της το γεγονός ότι είχε κολλήσει στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης παρότι σάρωνε σε κάθε τουρνουά που έπαιρνε μέρος. Η Μαρία Σαράποβα, επιτέλους, είδε τους καρπούς της χρονιάς να μεταφράζονται σε άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη καθώς κέρδισε μια θέση και πλέον βρίσκεται στο Νο4 της σχετικής λίστας της WTA.

Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά αφού η 20χρονη Ρωσίδα κατέκτησε τον 3ο της τίτλο μέσα στο 2008 στο πρώτο χωμάτινο τουρνουά της περιόδου στο Amelia Island της Φλόριντα.

Το μάρμαρο πλήρωσε η Γέλενα Γιάνκοβιτς που έχασε δύο θέσεις πέφτοντας στο Νο5 της κατάταξης. Αντίθετα, η Σβετλάνα Κουσνέτσοβα ανέβηκε στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης νιώθοντας όμως καυτή την ανάσα της Σαράποβα που δε δείχνει να συμβιβάζεται με τίποτε άλλο από το Νο1 του κόσμου.

Ακόμη μια αλλαγή παρουσιάστηκε στο top10 καθώς η Άννα Κακβετάτζε, χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο, ξανά πήρε την 6η θέση.

Σταθερή έμεινε η Λένα Δανιηλίδου στο Νο35 της λίστας ενώ πέντε θέσεις ανέβηκε η Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα, φιναλίστ στο Amelia Island.

Video highlights
Previous articleΒρήκε coach ο Φέντερερ
Next articleΣυνεχίζει ανοδικά ο Μάρκος