Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Κυπριακή ομοσπονδία αντισφαίρισης η είδηση της απουσίας του Μάρκου Παγδατή από τους αγώνες της Κύπρου για το Davis Cup με αντίπαλο την Πορτογαλία το διήμερο 18-20 Ιουλίου.

Ο 23χρονος τενίστας ενημέρωσε την ομοσπονδία της χώρας, λίγες μέρες πριν το κρίσιμο ραντεβού με τους Πορτογάλους, ότι δεν θα δώσει το παρόν στους αγώνες που θα διεξαχθούν στο Πόρτο, για το 2ο γύρο του 2ου group της Ευρωαφρικανικής ζώνης, εξαιτίας του βεβαρημένου προγράμματος που ακολουθεί μέχρι και το Αμερικανικό Όπεν στις 25 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, μετά τον αποκλεισμό του στον 4ο γύρο του Wimbledon, ο Μάρκος Παγδατής θα ξεκουραστεί για δύο βδομάδες και στις 21 Ιουλίου θα βρίσκεται στον Καναδά για το Roger Masters ενώ την επόμενη βδομάδα θα αγωνιστεί στο δεύτερο συνεχόμενο Masters στο Σινσινάτι. Θα ακολουθήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου στις 10 Αυγούστου ενώ στις 25 Αυγούστου ξεκινάει το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, το US Open.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Κύπρου, Φίλιος Χριστοδούλου, έμεινε έκπληκτος όχι μόνο από την απόφαση του Μάρκου να απέχει από τις δραστηριότητες της Εθνικής αλλά και για το γεγονός ότι ο 23χρονος άσος ενημέρωσε μόλις 10 μέρες πριν τους αγώνες με την Πορτογαλία, την οριστική του απόφαση.

"Πραγματικά είμαστε σοκαρισμένοι γιατί δεν περιμέναμε τέτοια απόφαση από τον Μάρκο. Ίσως να το περιμέναμε έξι μήνες πριν οργανώσουμε το ταξίδι, αλλά 10 μέρες πριν τους κρίσιμους αγώνες μας ήρθε πολύ απότομα. Σέβομαι την απόφασή του παρά την απογοήτευσή μου" τόνισε ο έμπειρος Κύπριος παράγοντας.

Ο ίδιος ο Παγδατής εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν να πάρει αυτή την απόφαση με δηλώσεις του στον Πολίτη: "Αυτή η δύσκολη απόφαση πάρθηκε μετά πολλές συζητήσεις με την ομάδα μου και κυρίως για το βεβαρημένο πρόγραμμά μου"

Video highlights
Previous articleΆνοδος για Παπαμιχαήλ
Next articleΚαρφιά από Μορεσμό