Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η πτώση της Λένας Δανιηλίδου στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, έχασε 11 θέσεις αυτή την εβδομάδα και βρέθηκε εκτός 100αδας για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, η 26χρονη Θεσσαλονικιά έπεσε στην 109η θέση του κόσμου έχοντας 324 βαθμούς και όπως έχει δηλώσει και η ίδια, η χρονιά θεωρείται ήδη χαμένη. Αν και ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη φετινή σεζόν με τον τίτλο στο Χόμπαρτ, η πορεία της Δανιηλίδου στη συνέχεια δεν ήταν ανάλογη ενώ ο σοβαρός τραυματισμός της στο δεξί γόνατο τον Απρίλιο την άφησε πολύ πίσω και ήταν η κύρια αιτία της μεγάλης πτώσης και στην απόδοσή της αλλά και στην βαθμολογική της συγκομιδή.

Μεγάλη πτώση σημείωσε και η Άννα Γερασίμου καθώς από το Νο228 (ρεκόρ καριέρας) έπεσε στο Νο241 της παγκόσμιας κατάταξης μετά την αποτυχία διάκρισης στα τουρνουά της ITF σε Αθήνα και Σόφια.

Τη μεγαλύτερη βουτιά απ’όλους την έκανε, όμως, ο Κωσταντίνος Οικονομίδης. Ο 30χρονος πρωταθλητής μας έχασε 63 ολόκληρες θέσεις και από το Νο212 της ATP, προσγειώθηκε ανώμαλα στο Νο275 του κόσμου.

Video highlights
Previous articleΗ Σάφινα προειδοποιεί
Next articleΜέρες Αυστραλίας στην Ταϊλάνδη