Ο Ντάστιν Μπράουν παραμένει σε τροχιά… σελήνης και με τη σπουδαία νίκη με 2-0 σετ επί του Νο1 του ταμπλό στο Campbell’s Hall of Fame Tennis Championships, Σαμ Κέρει εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα προημιτελικά της χορτάρινης διοργάνωσης της σειράς ATP World Tour 250 που διεξάγεται στο Newport των ΗΠΑ.

Ο 25χρονος Τζαμαϊκανός που κλέβει την παράσταση σε κάθε του εμφάνιση εντός και εκτός court, λόγω του παρουσιαστικού του που πιο πολύ παραπέμπει σε τραγουδιστή reggae παρά σε τενίστα, πέτυχε σπουδαία και άνετη νίκη (!) με 6-4, 6-3 επί του φαβορί για τον τίτλο στο Newport, Σαμ Κέρει συνεχίζοντας την ανοδική του φετινή πορεία.

Ο Μπράουν, Νο108 στον κόσμο, ο οποίος είχε επισκεφτεί και την Ελλάδα στο 1ο Status Athens Open αλλά και στο φετινό Aegean Tennis Cup, χρειάστηκε μόλις 47 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του 22χρονου Αμερικανού, Νο19 της παγκόσμιας κατάταξης κλείνοντας ραντεβού με τον Μπράιαν Νταμπούλ στα προημιτελικά μετά τη νίκη του Αργεντινού επί του Γκο Σοέντα με 7-5, 6-2.

Το τουρνουά αποχαιρέτησε και το Νο2 του ταμπλό, Σαντιάγκο Ζιράλντο με τον Κολομβιανό να γνωρίζει απρόσμενη ήττα με 6-3, 7-6(5) απ’τον Βρετανό qualifier, Νο552 στον κόσμο, Ρίτσαρντ Μπλούμφιλντ.

Δύο μόλις top seeded έχουν απομείνει στο ταμπλό του Newport. Ο Βέλγος Ολιβιέρ Ρόκχους που νίκησε με 6-3, 6-3 τον Σεργκέι Μπούμκα Jr και ο Μάρντι Φις, Νο5 που νίκησε άνετα με 6-2, 6-0 τον Σόμντεφ Ντέβαρμαν. 

Ο Φις στους “8” θα συναντήσει τον Καναδό, Φρανκ Ντάνσεβιτς ο οποίος έβγαλε εκτός τον Νίκολας Μαχού νικώντας τον Γάλλο με 7-6(5), 6-3.

Στην 35ετη παρουσία του Campbell’s Hall of Fame Tennis Championships στο tour της ATP, κανένας top seeded δεν έχει καταφέρει να φτάσει στον τίτλο και είναι πολύ πιθανόν η παράδοση να συνεχιστεί και φέτος…

Τετάρτη 07/07: 2ος γύρος Newport
Harrison (U.S.) beat Kudla (U.S.) 7-5 7-6(5)
Bloomfield (Britain) beat 2-Giraldo (Colombia) 6-3 7-6(5)
4-Rochus (Belgium) beat Bubka Jr. (Ukraine) 6-3 6-3
Dancevic (Canada) beat Mahut (France) 7-6(5) 6-3
Klaasen (South Africa) beat 7-Ram (U.S.) 5-7 6-1 7-6(3)
Brown (Jamaica) beat 1-Querrey (U.S.) 6-4 6-3
Dabul (Argentina) beat Soeda (Japan) 7-5 6-2
5-Fish (U.S.) beat Devvarman (India) 6-2 6-0

NEWPORT SINGLES DRAW

Video highlights
Previous articleΜόνο στο… Ελλάντα!
Next articleΕπιστρέφει στο Stanford η Σάφινα