Ο Ρότζερ Φέντερερ παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ράφαελ Ναδάλ χαρακτηρίζοντας τον Ισπανό τον καλύτερο τενίστα στις χωμάτινες επιφάνειες. Ο Ελβετός και πάλι εκτός πραγματικότητας, έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοσή του παρόλο που είχε πολλές ευκαιρίες να κατακτήσει το τρόπαιο όμως τις άφησε να περάσουν ανεκμετάλευτες. Ο Φέντερερ στο 1ο σετ "έσπασε" δύο φορές το σερβίς του Ναδάλ στο 1ο και 7ο game, όμως ο Ισπανός απάντησε στα αμέσως επόμενα games 2ο και 8ο και ολοκλήρωσε την κατάκτηση του εναρκτήριο σετ στο τελευταίο game κάνονας το 3ο break στο σετ.

Στο 2ο σετ ο Φέντερερ έκανε δύο γρήγορα breaks και προηγήθηκε 4-0 όμως εκεί έπεσαν οι διακόπτες. Ανήμπορος να διαχειριστή το μεγάλο προβάδισμα που είχε, κάνοντας τραγικά και πολλά αβίαστα λάθη επέτρεψε στο Ναδάλ να επιστρέψει στο παιχνίδι και τελικά να κατακτήσει τη νίκη με 7-5, 7-5.

Παρόλαυτά, ο 26χρονος έμεινε ικανοποιημένος: "Ειλικρινά, για μένα ήταν πολύ θετική η εβδομάδα. Απέκλεισα σπουδαίους παίκτες (σ.σ. Ραμίρεζ, Μονφίλς, Ναλμπαντιάν, Τζόκοβιτς) μέχρι που έφτασα στον τελικό. Πίεσα τον Ράφα σήμερα νιώθοντας ότι μπορώ να τον κερδίσω. Κατάφερα να σπάσω αρκετές φορές το σερβίς του που είναι θετικό. Όμως δεν έπαιξα όσο επιθετικά χρειαζόταν σε κάποια σημεία του αγώνα".

Ο Φέντερερ παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ισπανού, τόνιζοντας: "Νομίζω έπαιξα καλά σήμερα. Το 2ο σετ ήταν απογοητευτικό γιατί έπαιξα καλά αλλά στη συνέχεια του επέτρεψα να επιστρέψει στο παιχνίδι. Μάλλον δεν έπαιξα το καλύτερο που μπορώ να παίξω. Πάντως,  ο Ράφα άξιζε να νικήσει στο τέλος. Είναι ο καλύτερος παίκτης στο χώμα. Είναι εκπληκτικός στις χωμάτινες επιφάνειες".

Video highlights
Previous articleΤον έκανε… χώμα
Next articleΚακομαθημένοι οι Άγγλοι