Ο Ράφαελ Ναδάλ, στο πλαίσιο της κλήρωσης για το κυρίως ταμπλό του Toronto Masters, δήλωσε ότι νιώθει σε τέλεια φυσική κατάσταση και δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα, εκφράζοντας παράλληλα την μεγάλη επιθυμία του που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του τίτλου στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν, στο US Open.
O Nαδάλ ήταν το κεντρικό πρόσωπο της κλήρωσης του Rogers Cup που πραγματοποιήθηκε στο CN Tower του Τορόντο, με τον 24χρονο Ισπανό να επιλέγει τον Φέντερερ, τοποθετόντας τον “αιώνιο εχθρό” του στο κάτω μέρος του ταμπλό μαζί με τον Τζόκοβιτς, πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο σπουδαιότεροι τενίστες της εποχής μας θα συναντηθούν μόνο στον τελικό του 6ου Masters Series της σεζόν.
Ο Ράφα, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και πρόσφατος πρωταθλητής σε Roland Garros και Wimbledon, βρίσκεται σε εξαιρετική ψυχολογική και σωματική κατάσταση γεγονός που φάνηκε από τις δηλώσεις του αλλά και απ’την απρόσμενη συμμετοχή του και στα διπλά με παρτεντέρ τον Νόβακ Τζόκοβιτς!
“Πέρυσι δεν αγωνίστηκα γιατί είχα προβλήματα στα γόνατα. Φέτος μου άρεσε η ιδέα του διπλού το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το παιχνίδι σου καθώς έχει τη δυνατότητα να βελτιώσεις κάποια πράγματα και να δοκιμάσεις κάποια άλλα. Θα παίξω με τον Νόβακ και αυτό μου αρέσει πολύ. Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους τενίστες στον κόσμο” τόνισε αρχικά ο Ισπανός.
Στη συνέχεια ο Ναδάλ μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και τα λεγόμενά του μόνο απειλητικά ακούγονται στα αυτιά των συναδέλφων του: “Νιώθω σίγουρος για το σώμα μου. Δεν το σκέφτομαι όμως. Αυτό που σκέφτομαι είναι το τένις. Είμαι σε τέλεια κατάσταση… Μετά το Wimbledon ακολούθησα κάποια θεραπεία για τα γόνατά μου και έκανα ένα διάλειμμα για τρεις εβδομάδες. Προπονούμαι πολύ καλά τις τελευταίες 10 ημέρες και τώρα θα δώσω κι άλλη ένταση στις προπονήσεις μου”.
Για πρώτη φορά μετά το 2003 στο Roger’s Cup δεν θα βρίσκονται στο top2 οι Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, με τον Ελβετό να έχει πέσει στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την αδυναμία του να υπερασπιστεί τους τίτλους σε Παρίσι και Λονδίνο οι οποίοι κατέληξαν αμφότεροι στα χέρια του αντίζηλού του.
Ο Ναδάλ ο οποίος στο Τορόντο θα διεκδικήσει τον 19ο τίτλο του στη σειρά Masters και 4ο φετινό του, μίλησε και για τον μεγάλο του στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του μοναδικού Grand Slam που λείπει απ’την τροπαιοθήκη του.
“Είναι πολύ σημαντική αυτή η σεζόν για μένα αλλά και κάθε τουρνουά που παίρνω μέρος. Ο μεγάλος μου στόχος είναι να προσθέσω το US Open στα άλλα δύο Grand Slam που κατέκτησα φέτος αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω γι’αυτό είναι να βάλω τα δυνατά μου. Για μένα αυτό το τουρνουά είναι το σημαντικότερο πράγμα αυτή τη στιγμή”.
Πάντως, ο Ναδάλ δεν έχει καθόλου καλές αναμνήσεις από την πρώτη περίοδο των hardcourt τουρνουά της Αμερικής στις αρχές της χρονιάς, καθώς στα δύο Masters σε Indian Wells και Miami είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά απ’τους Λιούμπισιτς και Ρόντικ αντίστοιχα ενώ τα γόνατά του καταπονήθηκαν πολύ στην ιδιαίτερα απαιτητική και επίπονη σκληρή επιφάνεια.