Δύσκολη ήταν η πρεμιέρα του Μάριν Τσίλιτς στο τουρνουά Open de Moselle στη Μετς. Ο Κροάτης, Νο1 του ταμπλό, νίκησε σε δύο πολύ κλειστά σετ τον Σλοβάκο, Λούκας Λάτσκο και προκρίθηκε στα προημιτελικά της indoor διοργάνωσης, σε αντίθεση με τον συμπατριώτη του Ιβάν Λιούμπισιτς ο οποίος αποκλείστηκε απ’τη συνέχεια.
Τέλος σε μια περατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος θέλει να βάλει στη Γαλλία ο Μάριν Τσίλιτς, στο πρώτο του τουρνουά μετά τον απρόσμενο αποκλεισμό του στο 2ο γύρο του US Open απ’τον Κέι Νισικόρι, σε ένα παιχνίδι που μπήκε στην ιστορία καθώς διήρκησε 4 ώρες και 59 λεπτά (το 3ο μεγαλύτερο στην ιστορία του Αμερικανικού Όπεν).
Ο 21χρονος Κροάτης, μετά από 1 ώρα και 46 λεπτά και αφού έσωσε και τα τρία break points του αντιπάλου του, επικράτησε με 7-5, 7-6(3) του Λούκας Λάτσκο, βελτιώνοντας σε 8-1 το φετινό του ρεκόρ σε indoor τουρνουά
Ο Τσίλιτς ξεκίνησε εντυπωσιακά τη νέα σεζόν υπερασπιζόμενος με επιτυχία τους τίτλους σε Τσενάι (Ινδίες) και Ζάγκρεμπ ενώ έφτασε στα ημιτελικά του Australian Open. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη με αποτέλεσμα να βγει εκτός 10αδας και πλέον τρέχει για να προλάβει την παρθενική του εμφάνιση στο Masters Cup στο τέλος της περιόδου.
Στα προημιτελικά του Open de Moselle ο εκρηκτικός Κροάτης θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό, Νο6 του ταμπλό, Φίλιπ Κολσράιμπερ ο οποίος στον 1ο γύρο απέκλεισε τον Φαμπιάνο και στο 2ο τον συμπατριώτη του Μίκαελ Μπέρερ.
Στο μεταξύ, στη μάχη των “βετεράνων”, ο Χαβιέ Μαλίς αποδείχθηκε πιο δυνατός απ’τον πρωταθλητή της διοργάνωσης το 2005, Ιβάν Λιούμπιτς νικώντας με 7-5, 6-2 τον πανύψηλο Κροάτη σε 80 λεπτά.
Ο Λιούμπιστς, Νο3 του ταμπλό, δεν έχει καταφέρει να διακριθεί σε κάποιο τουρνουά μετά την μεγάλη επιτυχία του στο πρώτο Masters Series της σεζόν στο Indian Wells, τον περασμένο Μάρτιο.
Ο Μαλίς, Νο55 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει τον γηπεδούχο και πρόσφατα πατέρα Ζιλ Σιμόν ο οποίος συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα νικώντας με 6-1, 6-7(5), 6-3 τον πρωτοεμφανιζόμενο Ολλανδό, Ιγκόρ Σίσλινγκ.
Πέμπτη 23/09: 2ος γύρος Open de Moselle
1-Cilic (Croatia) beat Lacko (Slovakia) 7-5 7-6(3)
8-Simon (France) beat Sijsling (Netherlands) 6-1 6-7(5) 6-3
Nieminen (Finland) beat Vliegen (Belgium) 6-4 6-1
Malisse (Belgium) beat 3-Ljubicic (Croatia) 7-5 6-2