Το πρώτο βήμα για την είσοδό του στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros έκανε ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης. Ο 30χρονος Έλληνας, Νο185 στον κόσμο, που είχε εξαιρετική παρουσία στην περσινή διοργάνωση, επικράτησε δύσκολα 7-6(2), 5-7, 6-3  του Αυστριακού, Βέρνερ Εσχάουερ και προκρίθηκε στο 2ο προκριματικό γύρο του Γαλλικού Όπεν. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Αργεντίνο Ντιέγκο Χουνγκουέιρα ο οποίος επιβλήθηκε 6-4, 7-6(2) του συμπατριώτη του Κριστιάν Βιλαγκράν.

Ο 28χρονος Αργεντίνος είναι Νο164 στην παγκόσμια κατάταξη και φέτος είχε παρουσίες μόνο σε τουρνουά της σειράς Challenger έχοντας μάλιστα κατακτήσει τον τίτλο στο Σαν Ρέμο της Ιταλίας.

Στην περσινή διοργάνωση ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης είχε προκριθεί στο 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό προερχόμενος από τα προκριματικά. Στον 1ο γύρο της διοργάνωσης είχε επικρατήσει 6-7(6), 6-4, 6-4, 6-1 του Αυστραλού, Κρις Κουτσιόνε ενώ στο 2ο γύρο ηττήθηκε δύσκολα από τον Τόμι Ρομπρέδο (Νο9 του ταμπλό τότε) με 6-4, 7-5, 6-4.

pdf QUALYFING ROLAND GARROS

Video highlights
Previous articleΕκτός Στρασβούργου η Ραζανό
Next articleΣτο Eastbourne η Ιβάνοβιτς