Τους στόχους του μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν αλλά και την ανυπομονησία του για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2014, εξέφρασε ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος αγωνίζεται στο Shanghai Masters, στο πρώτο του τουρνουά μετά την οδυνηρή ήττα απ’τον Τόμι Ρομπρέδο στους “16” του Αμερικανικού Όπεν.
Αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα παίξει ξανά το γνωστό του τένις με τα επιθυμητά αποτελέσματα, εμφανίστηκε ο Ρότζερ Φέντερερ λίγο μετά την επιτυχημένη του επιστροφή στα courts, στο παιχνίδι του διπλού με συμπαίκτη τον Ζε Ζανγκ για τον 1ο γύρο του Shanghai Masters.
Ο 32χρονος Ελβετός, εδώ και τέσσερις ημέρες βρίσκεται στη Σανγκάη και έχει γίνει αντικείμενο λατρείας απ’τους παθιασμένους Κινέζους που κάνουν σαν τρελοί μόνο και μόνο στη θέα του Βασιλιά.
Από τον αποκλεισμό του στο US Open, ο Φέντερερ προπονήθηκε σε Ελβετία και Ντουμπάι και τώρα είναι συγκεντρωμένος ώστε να κάνει ένα πολύ δυνατό τελείωμα στη φετινή σεζόν, ώστε να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του και σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά που είναι διατεθειμένος να κάνει στην off-season, να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις το 2014.
“Η ήττα απ’τον Ρομπρέδο, είναι από αυτές που θέλεις να ξεχάσεις το συντομότερο. Το παιχνίδι μου επανέρχεται και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τώρα, πρέπει να σκέφτομαι θετικά και να δουλεύω σκληρά κάθε ημέρα. Αυτό είναι το mindset. Είμαι πολύ συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου και ανυπομονώ να ξεκινήσω τους αγώνες εδώ στη Σανγκάη” είπε ο Φέντερερ ο οποίος στον 1ο γύρο του απλού θα συναντήσει το νικητή της αναμέτρησης Σέπι-Χιούιτ που παίζουν την Τρίτη.
Το Νο7, πλέον, της παγκόσμιας κατάταξης, μίλησε και για τις πιθανότητες που έχει για το ATP World Tour Finals του Λονδίνου, δίνοντας μάχη με αρκετούς τενίστες ώστε να δώσει το παρόν για μια ακόμη χρονιά στο τελευταίο τουρνουά της σεζόν.
“Πάντα ο πρώτος μου στόχος είναι να προκριθώ στο Λονδίνο. Είναι το καλύτερο τουρνουά για μένα και θέλω πολύ να συμμετάσχω ξανά. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μένα ώστε να παίξω καλά και να προκριθώ στο τουρνουά” τόνισε ο κάτοχος έξι τίτλων-ρεκόρ στο Masters Cup.
Παράλληλα, ο Φέντερερ αποκάλυψε ότι έχει ήδη σχεδιάσει το αγωνιστικό του πρόγραμμα για το 2014, για το οποίο όμως δεν ήθελε να αποκαλύψει τίποτα.
“Ήξερα ότι η φετινή χρονιά θα ήταν μέτρια, μετά από το πολύ δύσκολο έτος 2012 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν περίμενα απ’τον εαυτό μου να κάνω μια επιτυχημένη χρονιά. Το σκεπτικό μου είναι ότι η επόμενη χρονιά (2014) θα είναι μια σπουδαία σεζόν για μένα καθώς δεν έχω πολλούς πόντους να υπερασπιστώ, ειδικά σε σημαντικά τουρνουά που συνήθως λογίζομαι ως φαβορί. Γι’αυτό το λόγο, ανυπομονώ να ξεκινήσει το 2014 και να ξαναπάρω μέρος σε μεγάλα παιχνίδια”.











































