Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε η ολοκλήρωση της πρώτης σεζόν του FILA UNI-Tennis Athens Open 2009. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και τα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις ήταν για σκληρά νεύρα. Ο θεσμός, έβαλε τις βάσεις για να αρχίσει του χρόνου αλλά και στη συνέχεια να πρωταγωνιστεί στις ετήσιες διοργανώσεις του τένις.

Στα αγωνιστικά τώρα, παίχτηκαν 4 κατηγορίες (μονό ανδρών, μονό γυναικών, διπλό ανδρών και διπλό μεικτό) με την κατηγορία του μονού των ανδρών να έχει τις περισσότερες συμμετοχές όπως είναι αναμενόμενο. Παίχτες που ήταν δυνατοί άλλα άτυχοι από την κλήρωση και υπό άλλες προϋποθέσεις θα ήταν στην 8άδα, είναι ο Υφαντής, ο Χανιώτης, ο Ζήσης και ο Μυλωνάκης, η Κοχάνοβα, η Μπουλαντζά και η Τσαούση.
 
Η συμμετοχή του Χρήστου Σοφιανού και του Tom Ανδρουτσέλη ξεχώρισαν με τον πρώτο (που βρίσκεται στο νούμερο 23 της Ελλάδας) να κατακτά το τρόπαιο στο μονό των αδρών και τον δεύτερο (νούμερο 3 στα 1990) να συμμετέχει στο διπλό ως συμπαίχτης του πρώτου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μετά τη λήξη του Τελικού υπογραφηκαν αυτόγραφα από τον πρώτο όπως και από την Μαρκέλλα Ασημάκου. Την 2η θέση στους άνδρες κατέκτησε ο Κώστας Τάσης που έπαιξε ωραίο τένις στον δρόμο προς τον Τελικό και τη 3η ο Στάθης Κουσουνής που επίσης είχε πολύ σταθερή παρουσία.

Η Ασημάκου Μαριέλλα, επικράτησε στον ημιτελικό της πολύ αξιόμαχης Βέρας Κοκκίνη που τελικά κέρδισε στην 3η θέση και στον τελικό της Μαχαίρα Μαρίας (2η θέση). Στα διπλά των ανδρών, στον Τελικό οι Σοφιανός – Ανδρουτσέλης πήραν την πρωτιά με σκορ 6-0, 6-1 ενώ στα διπλά μεικτά οι Υφαντής – Ασημάκου έπιασαν κορυφή.

Στα χορηγικά τώρα, τόσο στον Τελικό όσο και σε όλη την διάρκεια του τουρνουά η FILA, ως μέγας χορηγός της διοργάνωσης απέδειξε για μία ακόμη φορά γιατί είναι η πρώτη εταιρία στο χώρο της τενιστικής ένδυσης στην Ελλάδα. Βρισκόταν κυριολεκτικά παντού μέσα στο κόρτ ενώ ο δεύτερος στην τάξη χορηγός, το Gatorade, ήταν το επίσημο ποτό της διοργάνωσης και υπεραπαραίτητο κάτω από τις καλοκαιρινές συνθήκες που επικρατούσαν τις μέρες των αγώνων.

Photogallery
_igp8329_resize.jpg
_igp8355_resize.jpg
picture_227_resize.jpg
_igp8299_resize.jpg
picture_140_resize.jpg

Video highlights
Previous articleΠυροβολάει ανελέητα ο Ρόντικ
Next articleTσούκου-τσούκου… Μάρει