Γκουστάβο Κουέρτεν Ο Γκουστάβο Κουέρτεν, σε ένδειξη διάθεσης και αγάπης για το tennis, δήλωσε συμμετοχή στο Όπεν της Βαρκελώνης από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου το οποίο θα είναι το προτελευταίο τουρνουά στην 14χρονη και σπουδαία καριέρα του. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος, πρώην Νο1 του κόσμου, θα αγωνιστεί στη Βαρκελώνη μέσω wild card και αμέσως μετά θα ταξιδέψει για το αγαπημένο του Παρίσι όπου θα πάρει μέρος στο Roland Garros. Εκεί που στέφθηκε τρεις φορές πρωταθλητής, ο Γκουγκα θα πει το οριστικό του αντίο στο επαγγελματικό tennis.

"Παρόλο που δεν έχω κερδίσει ποτέ στη Βαρκελώνη, κάθε φορά που αγωνίζομαι εκεί είναι χαρά για μένα. Θα παίξω ένα τουρνουά και μετά θα επιστρέψω στη Βραζιλία για να προετοιμαστώ για το Roland Garros" δήλωσε ο Κουέρτεν έχει φτάσει μέχρι τα προημιτελικά στη Βαρκελώνη το 2003 και το 2004.

Ο μοναδικός Βραζιλιάνος που έχει κερδίσει Grand Slam τίτλο, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1995 και γρήγορα έδειξε το πλούσιο ταλέντο του. Master στο χώμα, ο Γκουστάβο Κουέρτεν στέφθηκε τρεις φορές πρωταθλητής στο Γαλλικό Όπεν το 1997, το 2001 και το ’01.

Video highlights
Previous articleΠόντοι ATP και στο Davis Cup
Next articleΥψηλό το επίπεδο