Οι πολλοί τραυματισμοί δεν επέτρεψαν στην Εθνική μας ομάδα να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο στο 2ο γκρουπ της ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup. Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα με 3-0 και από την Εσθονία στους αγώνες πλέι-οφ ανόδου κι έτσι και την επόμενη σεζον θα συμμετάσχει στο προτελευταίο γκρουπ της διοργάνωσης.

Στην ουσία την Κυριακή δεν έγιναν ματς καθώς ο Δημήτρης Κλεφτάκος στον αγώνα του με τον Εσθνό Γιαν Πόλντμα  αποχώρησε λόγω τραυματισμού στον καρπό κι ενώ το σκορ ήταν  3-0 στο α΄ σετ. Το ίδιο έπραξε και ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς λόγω ενοχλήσεων στη μέση στον αγώνα του με τον Γιούργκεν Γιοπ κι ενώ ο Εσθονός προηγείτο 5-0 στο πρώτο σετ.

Το διπλό δεν διεξήχθη λόγω των τραυματισμών των δυο Ελλήνων και το ματς κατοχυρώθηκε στην Εσθονία άνευ αγώνα. Η Εθνική θ αγωνιστεί και την σεζόν 2009-10 στην 3η κατηγορία της Ευρωαφρικάνικης Ζώνης του Κυπέλλου Ντέιβις.

“Υπάρχει απογοήτευση αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η εμφάνιση του Κλεφτάκου (σημ: έκανε ντεμπούτο στην Εθνική) ήταν το πιο αισιόδοξο μήνυμα που πήραμε από αυτή τη διοργάνωση» τόνισε ο Γιώργος Καλοβελώνης.

Video highlights
Previous articleOι δύο κορυφαίοι στο χώμα
Next articleΠριγκίπισσα η Γκαρίγκες