Πλούσιο είναι το εξωαγωνιστικό ρεπορτάζ από το χωμάτινο τουρνουά του Χιούστον, US Men’s Clay Court Championships με αφορμή τη συμμετοχή του "υπό έρευνα" Γουέιν Οντέσνικ ο οποίος με δήλωσή του την Τρίτη αρνήθηκε τη χρήση της απαγορευμένης ουσίας σωματοτροπίνης (HGH).

Υπενθυμίζουμε ότι ο 24χρονος Αμερικανός, "πιάστηκε" να έχει στις τσάντες του 8 μπουκαλάκια με την συγκεκριμένη ουσία κατά την είσοδό του στην Αυστραλία, ενόψει του Brisbane International και κρίθηκε ένοχος γι’αυτό από δικαστήριο με αποτέλεσμα να πληρώσει πρόστιμο 7,200 δολαρίων.

Η ITF σε συνεργασία με την ATP διεξάγουν έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση και μέχρι να ολοκληρωθεί, ο Οντέσνικ επιτρέπεται να παίζει στο tour, αντιμετωπίζοντας όμως τις αντιδράσεις των συναδέλφων του.

Ο Αμερικανός, Νο103 στον κόσμο, μέσω εκπροσώπου έκανε την παρακάτω δήλωση.

"Η ITF διεξάγει έρευνα σχετικά με την ποσότητα HGH που βρέθηκε στην κατοχή μου στην Αυστραλία, αρχές της χρονιάς. Δεν χρησιμοποίησα ή πήρα HGH ή οποιοδήποτε άλλο φάρμακο, ποτέ στη ζωή μου. Είμαι πολύ συνεργάσιμος στην έρευνα που διεξάγεται και δεν θα ξανακάνω άλλο σχόλιο μέχρι να βγει το πόρισμα της έρευνα" τόνισε χαρακτηριστικά ο Οντέσνικ, μέσω του δικηγόρου του.

Η συμμετοχή του Οντέσνικ στο χωμάτινο τουρνουά του Χιούστον, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Πρώτος μίλησε ο παίκτης που αντιμετώπισε ο Αμερικανός στον 1ο γύρο, με τον 19χρονο Πολωνό, Γέρσι Γιάνοβιτς να δηλώνει χαρακτηριστικά: "Νομίζω ότι αυτό είναι άδικο. Δεν καταλαβαίνω πως του επιτρέπουν να αγωνίζεται. Θα έπρεπε να είναι τιμωρημένος τώρα. Αισθάνομαι πολύ άσχημα αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο να παίζεις με έναν τύπο που κανονικά δεν θα έπρεπε να πάρει μέρος".

Στο ίδιο μήκος κύμματος και οι δηλώσεις του συμπατριώτη του, Μάρντι Φις ο οποίος αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του λόγω τραυματισμού.

"Βρίσκομαι πολλά χρόνια στο tour. Αυτή είναι η 11η χρονιά μου και έχω δει πολλά και ύποπτα πράγματα να συμβαίνουν. Δεν υπάρχει χώρος στο άθλημα γι’αυτούς που κλέβουν. Για μένα ο Γουέιν είναι ένοχος. Ότι χρήματα και πόντους πάρει τώρα, θα του αφαιρεθούν αν κριθεί ένοχος από την ITF. Αν ήμουν στη θέση του, δεν θα έπαιρνα μέρος στο τουρνουά" τόνισε ο 28χρονος Αμερικανός.

Τρίτη 06/05: 1ος γύρος US Clay Court Championships
Devvarman (India) beat Niland (Ireland) 6-4 6-2 
Malisse (Belgium) beat Lindahl (Australia) 6-3 7-5
Kukushkin (Kazakhstan) beat Yani (U.S.) 6-1 7-5
Anderson (South Africa) beat Young (U.S.) 7-5 6-3
Sweeting (U.S.) beat 5-Korolev (Kazakhstan) 6-3 4-6 6-2
6-Zeballos (Argentina) beat Dent (U.S.) 6-3 (Dent retired)
Ignacio Chela (Argentina) beat Ram (U.S.) 6-2 3-0 (Ram retired)
Massu (Chile) beat Zverev (Germany) 6-4 6-2
7-Schwank (Argentina) beat Daniel (Brazil) 6-3 6-2

US MEN’S CLAY COURT CHAMPIONSHIPS DRAW

Video highlights
Previous articleΓλυκιά εκδίκηση στο χώμα
Next articleΜε το δεξί η Βίκα στην Μαρμπέλα