Αμφίβολο είναι το μέλλον του Άντι Μάρει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Μεγάλης Βρετανίας, μετά τον ντροπιαστικό υποβιβασμό στο 2ο γκρουπ της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup και την εντός έδρας ήττα με 3-2 από την Πολωνία. Έτσι όπως το πάνε οι Άγγλοι, σε λίγο θα παίζουν με την Εθνική Ελλάδος στο 5ο γκρουπ.

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και παρά τη συμβολή ενός εκ των κορυφαίων τενιστών στον κόσμο, η Μεγάλη Βρετανία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Πολωνίας στα μπαράζ της παραμονής στο 1ο γκρουπ της Ευρωαφρικανικής ζώνης, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στο 2ο γκρουπ.

Ο Άντι Μάρει, παρά το πρόβλημα τραυματισμού στον καρπό, βρέθηκε στο κλειστό του Λίβερπουλ και έκανε το καθήκον το πετυχαίνοντας δύο νίκες στο Μονό αλλά οι συμπαίκτες του δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αυτό ήταν το σημείο που τόνισε το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, λίγο αργότερα.

"Είμαστε εκεί που μας αξίζει" παραδέχθηκε ο Σκωτσέζος και συνέχισε: "Εγώ αν είμαι εντάξει και με θέλουν, θα παίζω για την Εθνική. Αν όχι, ας προβλέψουν για το μέλλον και να δώσουν την ευκαιρία σε κάποιους άλλους. Δεν υπάρχει βελτίωση αν εγώ κερδίζω τα παιχνίδια μου και παρόλαυτά επιστρέφουμε στο χαμηλό επίπεδο. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι αθλητές που στελεχώνουν την Εθνική είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες. Αυτή τη στιγμή δεν είναι".

Ο Άντι Μάρει το πρωί της Κυριακής έφερε το tie στην ισοπαλία 2-2 και όλοι περίμεναν τον 19χρονο rookie Νταν Έβανς να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Μάταια όμως καθώς ο νεαρός Βρετανός, Νο302 στον κόσμο, ηττήθηκε με 6-2, 6-1, 7-5 απ’τον Μίκαλ Πριτσιέζνι και επικύρωσε τον υποβιβασμό της χώρας του στο 2ο γκρουπ.

Video highlights
Previous articleΗ μάχη του Λονδίνου
Next articleΠάλι εκτός δράσης ο Ναδάλ