Ο "μπαρουτοκαπνισμένος" Ρότζερ Φέντερερ έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα απ’τον καθέναν. Παρά την απώλεια του 1ου σετ απέναντι στον Χιούιτ, ο 28χρονος Ελβετός υπερασπιστής του τίτλου στη Νέα Υόρκη, ανέτρεψε την κατάσταση και νίκησε με 3-1 σετ τον Αυστραλό, παίρνοντας το εισιτήριο για τους "16" του US Open.
Tην 16η νίκη του συνολικά και 14η συνεχόμενη επί του Λέιτον Χιούιτ, πέτυχε ο Ρότζερ Φέντερερ συνεχίζοντας το εκπληκτικό νικηφόρο σερί που έχει απέναντι στο πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο κάτοχος του θρόνου στην ATP, παρότι έχασε το 1ο σετ από έναν εξαιρετικό Χιούιτ, στη συνέχεια ανέβασε επίπεδο και με ορισμένα διαστήματα σπουδαίου τένις, έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη με 4-6, 6-3, 7-5, 6-4 του Αυστραλού πρωταθλητή, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στον 4ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, εκεί όπου θα συναντήσει τον Τόμι Ρομπρέδο μετά τη νίκη του Ισπανού επί του Τζέιμς Μπλέικ με 7-6(2), 6-4, 6-4.
Η εικόνα του Φέντερερ, όμως, στο εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης, ήταν αποκαρδιωτική… Ξύπνησαν μνήμες του ξεκινήματος της φετινής σεζόν στα harcdourt Αμερικανικά Masters, εκεί όπου ο Ελβετός αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα τόσο με το backhand αλλά πολύ περισσότερο με το forehand. Έτσι και σήμερα… To forehand του Φέντερερ στο πρώτο κομμάτι του αγώνα ήταν κάκιστο και από το συγκεκριμένο χτύπημα προήλθαν τα περισσότερα από τα 23 (!!!) αβίαστα λάθη του στο σετ, με αποτέλεσμα ο αλάνθαστος Χιούιτ (μόλις 9 λάθη στο 1ο σετ), να φτάσει στο 4-6, κάνοντας δύο breaks έναντι ενός του Ελβετού.
Στο 2ο σετ, μπήκε άλλος Φέντερερ στο Arthur Ashe… Περιορίζοντας δραματικά τα αβίαστα λάθη του και επανερχόμενος στα γνωστά στάνταρ απόδοσης, ο 28χρονος μαέστρος χρειάστηκε μόλις μια ευκαιρία για να "σπάσει" το σερβίς του Χιούιτ, φτάνοντας στο 6-3 σε 30 λεπτά.
Το 3ο κομμάτι του αγώνα ήταν πιο κλειστό με τις δύο "παλιοσειρές" να δίνουν σκληρή μάχη για το πολυπόθητο break. Ο Φέντερερ έμοιαζε να είναι πιο κοντά σε αυτό και επιβεβαιώθηκε, "σπάζοντας" τον Αυστραλό στο 11ο game (6-5), ενώ στη συνέχεια με ένα επιβλητικό service game, έκανε το 7-5 και το 2-1 στα σετ.
Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και τίποτα δεν έδειχνε ικανό να ανατρέψει την κατάσταση, ειδικά από τη στιγμή που η κούραση άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στις κινήσεις του Χιούιτ. Με δύο γρήγορα breaks, ο Φέντερερ έφερε το 4ο σετ στα μέτρα του και παρά το προσωρινό "ξύπνημα" του Χιούιτ, έφτασε στην τελική επικράτηση μετά από 2 ώρες και 35 λεπτά.
Match Statistics | ||||
Federer(SUI) | Hewitt(AUS) | |||
1st Serve %
|
73 of 134 = 54 %
|
56 of 110 = 51 %
|
||
Aces
|
15
|
5
|
||
Double Faults
|
4
|
4
|
||
Unforced Errors
|
59
|
37
|
||
Winning % on 1st Serve
|
54 of 73 = 74 %
|
39 of 56 = 70 %
|
||
Winning % on 2nd Serve
|
33 of 61 = 54 %
|
30 of 54 = 56 %
|
||
Winners (Including Service)
|
51
|
26
|
||
Receiving Points Won
|
41 of 110 = 37 %
|
47 of 134 = 35 %
|
||
Break Point Conversions
|
5 of 11 = 45 %
|
3 of 14 = 21 %
|
||
Net Approaches
|
28 of 42 = 67 %
|
22 of 32 = 69 %
|
||
Total Points Won
|
128
|
116
|
||
Fastest Serve Speed
|
130 MPH
|
124 MPH
|
||
Average 1st Serve Speed
|
115 MPH
|
108 MPH
|
||
Average 2nd Serve Speed
|
93 MPH
|
86 MPH
|
Όλα τα αποτελέσματα της 6ης ημέρας των Ανδρών