Ο Στάθης Χαριτωνίδης, ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής γυναικών, μίλησε στο Tennis24 για την πορεία των κοριτσιών στο Fed Cup τονίζοντας ότι "δεν μας άξιζε ο υποβιβασμός. Έχουμε δυνατότητες για το 1ο γκρουπ". Ο προσωπικός coach της Άννας Γερασίμου έχρισε την αθλήτριά του διάδοχο της Δανιηλίδου, αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς την ομοσπονδία.

Η εθνική ομάδα γυναικών δεν κατάφερε ούτε την παραμονή στο 2ο γκρουπ της Ευρωαφρικανικής ζώνης. Η ήττα από την Τουρκία με 2-1 στον αγώνα μπαράζ, οδήγησε την Εθνική μας στο 3ο γκρουπ και δεν επιβεβαίωσε την αισιοδοξία της αποστολής για πρόκριση στο 1ο γκρουπ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στο Tennis24 για την πορεία της εθνικής, για την αθλήτριά του, Άννα Γερασίμου για τη μη στήριξη της ομοσπονδίας και γενικά για την κατάσταση και το μέλλον του ελληνικού τένις.

"Δεν έφταιξε κάτι συγκεκριμένο και υποβιβαστήκαμε. Είχαμε αρκετά καλή παρουσία και λόγω συγκηριών δεν καταφέραμε να προκριθούμε στο 1ο γκρουπ που ήταν και ο στόχος μας. Απλά δεν είχαμε καλές στιγμές κάτι που δεν συνέβει με τις αντιπάλους μας" τόνισε αρχικά ο κ. Χαριτωνίδης που όπως τόνισε δεν θα άλλαζε κάτι στην επιλογή των αθλητριών, υπογραμμίζοντας: "δεν έχουμε καλύτερες".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για τη στήριξη που παρείχε η ελληνική ομοσπονδία αντισφαίρισης κατά τη διάρκεια του τουρνουά, όμως άφησε αίχμες τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Υπήρχε συνοδεία της ομοσπονδίας στο Ταλίν, όμως η στήριξη ξεκινάει πριν από διοργανώσεις, εκδηλώσεις και αποστολές. Η ομοσπονδία μας παρέχει μόνο τα εισιτήρια. Πολλές αθλήτριες βάζουν και από την τσέπη τους για να πάρουν μέρος σε τουρνουά. Η προετοιμασία δε, γίνεται με έξοδο του κάθε ομίλου και προσωπικά της κάθε οικογένειας. Στο ελληνικό τένις δεν υπάρχει το αυτονόητο. Υπάρχει ανικανότητα να εφαρμοστεί το απλό".

Ο κ. Χαριτωνίδης αισθάνεται αισιόδοξος για το μέλλον, ειδικά της εθνικής ομάδας γυναικών: "Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Δεν μας άξιζε ο υποβιβασμός. Το ξαναλέω, έχουμε αξία για το 1ο γκρουπ. Αν έπρεπε να συμβούν 10 πράγματα για να αποκλειστούμε, συνέβησαν τα 8".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του για το τένις γενικά, τόνισε: "Είμαι αισιόδοξος γενικά ως Έλληνας αλλά δεν βλέπω να γίνεται κάτι το ουσιαστικό".

Τέλος, ο Στάθης Χαριτωνίδης μίλησε και για την αθλήτριά του, Άννα Γερασίμου, τονίζοντας: "Είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στα ελληνικά γήπεδα. Μπορώ να πω ότι πρόκειται για τη διάδοχο της Δανιηλίδου και αν στηριζόταν πιό πολύ από την ομοσπονδία, θα ήταν σε πολύ υψηλότερη θέση από την 257η που βρίσκεται. Το πακέτο για τα τουρνουά της Γερασίμου υπολογίζεται στα 50.000 ευρώ. Τα μισά τα βάζουμε από την τσέπη μας".

Video highlights
Previous articleΒουτιά από Παγδατή
Next articleΕθνική υπόθεση