Όλοι περίμεναν ο Γκάελ Μονφίς να αποτελέσει ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο στον Ρότζερ Φέντερερ στον αγώνα τους για τα προημιτελικά του Roland Garros, όπως πέρυσι στα ημιτελικά που είχε δυσκολέψει πολύ τον Ελβετό. Ωστόσο ο 22χρονος Γάλλος, αν εξαιρέσουμε το 1ο σετ, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τίποτα παραπάνω από μια τιμητική ήττα.

Ο ίδιος, τονίζει ότι κάθε φορά που βρίσκει απέναντί του τον Φέντερερ, κάτι τον πιάνει… ένα άγχος, μια νευρικότητα, μια αδυναμία να διαχειριστεί τις καταστάσεις εντός court.

"Τι να πω… Όταν παίζει μαζί μου, συνεχώς αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού του. Μερικές φορές είναι εξαιρετικά επιθετικός. Μόλις βρίσκει την μπάλα νωρίς μετά την αναπήδηση, πραγματικά δεν ξέρω που να τοποθετηθώ στο court. Αναγκάζομαι να διαλέγω πλευρά και να γλιστράω πολύ στο court. Είναι ο μόνος τύπος που μπορεί να με κάνει να γλιστράω. Μερικές φορές διστάζω. Αρκετές φορές παίζει στο wrong foot. Παρόλο που το γνωρίζω αυτό, είναι πολύ γρήγορος.

Όταν επιτείθεται ο Φέντερερ, όλα είναι δύσκολα. Είναι ο μόνος που μπορεί να με κάνει να πιάσω καν την μπάλα. Και οι άλλοι τενίστες επιτίθενται αλλά ξέρω ότι μπορώ να τρέξω λίγο και να το αποκρούσω. Με αυτόν όμως… Τα χτυπήματά του είναι… pain in the ass…" τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκάελ Μονφίς μετά την ήττα του με 7-6(3), 6-2, 6-4 απ’τον Ελβετό Βασιλιά.

Ο 22χρονος Γάλλος, Νο10 στον κόσμο, μίλησε και για τις αντιδράσεις των συμπατριωτών του οι οποίοι, στην κυριολεξία, δεν ήξεραν ποιόν να υποστηρίξουν: "Γνωρίζετε καλά ότι ο Γαλλικό κοινό έχει μεγάλο σεβασμό στον Φέντερερ. Οπότε είναι δύσκολο και γι’αυτούς. Τα συναισθήματά τους ήταν ανάμικτα. Μας υποστήριζαν και τους δύο. Ο κόσμος θέλει ο Ρότζερ να νικήσει για πρώτη φορά εδώ".

Video highlights
Previous articleΓια πρώτη και τελευταία χρονιά
Next article“Μετακομίζει” στην Ινδία ο Ναδάλ