Το δικό του παραμύθι ζει ο Κέι Νισικόρι στη Νέα Υόρκη. Ο 18χρονος Ιάπωνας γράφει ιστορία στο Αμερικανικό Όπεν παίρνοντας την πρόκριση στον 4ο γύρο του θεσμού. Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη εμφάνιση στην καριέρα του, το παιδί θαύμα της ATP επικράτησε 3-2 σετ του Νταβίντ Φερέρ και έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που φτάνει στους "16" του US Open.

Μάρτυρες απίστευτων γεγονότων έγιναν όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση του Νταβίντ Φερέρ με τον Κέι Νισικόρι για τον 3ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν. Ο 18χρονος Ιάπωνας πραγματοποιώντας απίστευτη εμφάνιση επικράτησε 6-4, 6-4, 3-6, 2-6, 7-5 του Φερέρ και πήρε το εισιτήριο για τους "16" της διοργάνωσης εκεί όπου θα συναντήσει τον επίσης εξαιρετικό, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.

Ο Νταβίντ Φερέρ που πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στη Νέα Υόρκη, επέστρεψε από το 0-2 όμως το Νο126 της παγκόσμιας κατάταξης, Κέι Νισικόρι διατήρησε τη ψυχραιμία του και έφτασε στη νίκη μετά από 3 ώρες και 32 λεπτά στο 5ο και αποφασιστικό σετ της αναμέτρησης.

Με συνδυασμό χτυπημάτων και εξαιρετικό σερβίς, ο Νισικόρι ώθησε σε πολλά αβίαστα λάθη τον ανήμπορο να αντιδράσει, Νταβίντ Φερέρ και πήρε τα δύο πρώτα σετ του αγώνα με 6-4, 6-4. Ο Φερέρ στη συνέχεια βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να ισοφαρίσει έχοντας ψυχολογικό αβαντάζ στον 5ο και τελευταίο σετ. Παρόλαυτά ο Νισικόρι "έσπασε" το σερβίς του 25χρονου Ισπανού για να κάνει το 5-3 και να σερβίρει για το ματς. Ο Φερέρ σώζωντας δύο match points απάντησε άμεσα στο break του πιτσιρικά και έφερε και πάλι το ματς στα ίσια (5-5). Ο Νισικόρι κράτησε εύκολα το σερβίς του στο επόμενο game (6-5) και κάνοντας επίδειξη των εξαιρετικών ικανοτήτων του "έσπασε" και πάλι το σερβίς του Φερέρ για να πάρει τη νίκη με 7-5 στο 5ο σετ.

"Το μόνο που μπορώ να πω τώρα είναι ότι είμαι πολύ πολύ χαρούμενος. Είμαι πολύ κουρασμένος. Τα πόδια μου, οι αγκώνες μου, η πλάτη μου… όλα πονάνε" τόνισε μετά το ματς ο εξουθενωμένος Κέι Νισικόρι.

Από την πλευρά του ο ηττημένος Νταβίντ Φερέρ παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου του: "Ο Κέι είναι πολύ καλός παίκτης και σερβίρει πάρα πολύ καλά. Έκανα πολλά λάθη στο forehand μου αλλά πάλεψα πολύ. Ο Νισικόρι έπαιξε καλύτερα από μένα και άξιζε τη νίκη".

Match Statistics
   Ferrer(ESP) Nishikori(JPN)
1st Serve %
88 of 155 = 57 %
98 of 155 = 63 %
Aces
5
4
Double Faults
5
7
Unforced Errors
59
50
Winning % on 1st Serve
54 of 88 = 61 %
63 of 98 = 64 %
Winning % on 2nd Serve
38 of 67 = 57 %
29 of 57 = 51 %
Receiving Points Won
63 of 155 = 41 %
63 of 155 = 41 %
Break Point Conversions
8 of 14 = 57 %
8 of 20 = 40 %
Net Approaches
17 of 26 = 65 %
19 of 34 = 56 %
Total Points Won
155
155
Fastest Serve
122 MPH
126 MPH
Average 1st Serve Speed
109 MPH
108 MPH
Average 2nd Serve Speed
89 MPH
84 MPH
Video highlights
Previous articleΚαταιγιστική η Σερένα
Next articleΈχει τον τρόπο