Το χάρο με τα μάτια της είδε η Γέλενα Γιάνκοβιτς στο πρόσωπο της Εντίνα Γκάλοβιτς, στη μεταξύ τους αναμέτρηση για το 2ο γύρο του Family Circle Cup. Η Σέρβα, Νο2 του ταμπλό, αφού ανέτρεψε το σκορ, κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμάνας και πήρε το εισιτήριο για τις “16” καλύτερες της Premier διοργάνωσης.

Δύο πολύ δύσκολες ώρες πέρασε η Γιάνκοβιτς στο κεντρικό court του Family Tennis Center του Τσάρλεστον έχοντας απέναντί της μια ψυχωμένη Εντίνα Γκάλοβιτς η οποία κυριάρχησε στα δύο πρώτα σετ, όμως λύγισε στο καθοριστικό όταν ισοφαρίστηκε από τη Σέρβα.

Το Νο2 του ταμπλό και Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε με 2-6, 6-4, 6-3 της 25χρονης Ρουμάνας, Νο127 στον κόσμο και πήρε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης των 700.000 δολαρίων εκεί όπου θα συναντήσει την νικήτρια της αναμέτρησης Κράζιτσεκ/Ροντίνα.

Η Γιάνκοβιτς ξεκίνησε πολύ άσχημα στο ματς, με πολλά αβίαστα λάθη και τραγικά ποσοστά στο σερβίς. Στο 2ο σετ η Σέρβα κατάφερε να πετύχει το break στο 1ο game και στο 3ο με ανεβασμένη ψυχολογία, έβαλε τέλος στα όνειρα της Ρουμάνας για μια μεγάλη νίκη.

“Είναι καλό που έπαιξα ένα τέτοιο ματς στο ξεκίνημα του τουρνουά γιατί τέτοια παιχνίδια σου δίνουν αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Η Εντίνα δεν είχε να χάσει τίποτα και έπαιξε πολύ καλά στην αρχή του ματς” τόνισε η Γιάνκοβιτς η οποία το 2007 είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Τσάρλεστον ενώ μαζί με τη Νάντια Πέτροβα (2006) είναι οι μοναδικές πρώην πρωταθλήτριες που συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση.

Το εισιτήριο για τον 3ο γύρο εξασφάλισε και το Νο4 του ταμπλό, Σαμάνθα Στόσουρ μετά τη δύσκολη νίκη της με 6-3, 7-5 επί της Σλοβάκας, Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα.

Για τον 1ο γύρο του θεσμού, η Μέλαν Ουντάν δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην 17 χρόνια μεγαλύτερή της, Τζιλ Κράιμπας με την 18χρονη Αμερικανίδα να επικρατεί 6-3, 6-1 και να κλείνει ραντεβού στις “32” με την qualifier, Σόφι Φέργκιουσον.

Τρίτη 13/04: 2ος γύρος Family Circle Cup
4-Stosur (Australia) beat Rybarikova (Slovakia) 6-3 7-5
12-Wozniak (Canada) beat Castano (Colombia) 6-2 4-6 6-4
2-Jankovic (Serbia) beat Gallovits (Romania) 2-6 6-4 6-3
7-Zvonareva (Russia) beat De Los Rios (Paraguay) 6-2 6-0

Τρίτη 13/04: 1ος γύρος Family Circle Cup
13-Oudin (U.S.) beat Craybas (U.S.) 6-3 6-1 
Mattek-Sands (U.S.) beat Goerges (Germany) 6-7(1) 6-4 7-5
King (U.S.) beat Rodionova (Australia) 7-5 6-0
Krajicek (Netherlands) beat 15-Czink (Hungary) 7-6(9) 6-3
16-Schnyder (Switzerland) beat Scheepers (South Africa) 3-6 6-2 6-4
14-Dushevina (Russia) beat Govortsova (Belarus) 6-0 2-0 (Govortsova ret.)
Zahlavova Strycova (Czech Republic) beat Gullickson (U.S.) 6-2 6-3   
10-Vesnina (Russia) beat Watson (Britain) 7-6(4) 6-3                 
Adamczak (Australia) beat 11-Razzano (France) 4-6 6-0 6-2         
Shuai (China) beat Perry (U.S.) 6-3 2-6 6-1

FAMILY CIRCLE CUP DRAW

Video highlights
Previous articleΗ ώρα των μεγάλων!
Next articleΕπιστρέφει ο Οικονομίδης (;)