Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Νταβίντ Φερέρ, ο ανίκητος Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασε ελεγχόμενα στα δύο σετ το εμπόδιο του μαχητικού Ισπανού και σφράγισε τον σπουδαίο τελικό στο China Open απέναντι στον κορυφαίο αντίζηλό του, Ράφαελ Ναδάλ!

Πολύ τυχεροί θα πρέπει να αισθάνονται οι Ασιάτες φίλοι του τένις καθώς μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και δεύτερη μονομαχία ανάμεσα στους δύο κορυφαίους τενίστες των τελευταίων χρόνων.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ράφαελ Ναδάλ, 8 ημέρες μετά τη φιλική τους αναμέτρηση στην Μπαγκόκ της Ταϊλάνδης (εύκολη νίκη του Σέρβου 6-4, 6-2), θα συνεχίσουν το φοβερό και τρομερό rivalry τους, διεκδικώντας τον τίτλο στο μεγάλο τουρνουά, στις ίδιες εγκαταστάσεις όπου το 2008 μας είχαν χαρίσει έναν επικό αγώνα για τα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά τένις.

Λίγες ώρες μετά τη νίκη του Ράφα επί του Φονίνι στον πρώτο ημιτελικό, ο Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και επικράτησε 6-2, 6-3 του Νταβίντ Φερέρ, σφραγίζοντας το πολύ σπουδαίο ραντεβού στον τελικό του China Open.

Ο Νόλε, σημείωσε την 28η συνεχόμενη νίκη του στο ATP 500 τουρνουά του Πεκίνου, διατηρώντας το αήττητο ρεκόρ του στην Κινέζικη πρωτεύουσα (28-0) και ετοιμάζεται για τον 6ο του τίτλο στη διοργάνωση, μετά από αυτούς 2009-10, 2012-14.

Το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, με δύο γρήγορα break, στο 3ο game (2-1) του κάθε σετ, έθεσε από νωρίς τους δικούς του όρους στο court και κυριάρχησε του Νταβίντ Φερέρ, με τον Ισπανό να καταφέρνει δύο breaks στο σερβίς του Σέρβου, όμως ο ίδιος δέχθηκε έξι στο δικό του σερβίς, πληρώνοντας την αδυναμία του να μείνει στα ράλι με τον κορυφαίου baseliner, έχοντας μόλις 47% κερδισμένους πόντους στο 1ο του σερβίς.

Έτσι, μετά από 1 ώρα και 13 λεπτά ο Τζόκοβιτς πήρε την πρόκριση για τον 12ο φετινό και 82ο τελικό της καριέρας του, διεκδικώντας τον 56ο τίτλο του και 8ο στη χρονιά.

Τζόκοβιτς και Ναδάλ θα αναμετρηθούν για 45η φορά (το μεγαλύτερο rivalry στην ιστορία), με τον Ισπανό να προηγείται 23-21 όμως τον Νόλε να έχει έξι νίκες στις τελευταίες εφτά αναμετρήσεις τους.

Την Κυριακή στις 14:30GR ο μεγάλος τελικός απ’τον OTE TV.

djokovic-ferrer-stats15-1.jpg

Σάββατο 10/10: Ημιτελικά China Open
1-Djokovic (Serbia) beat 4-Ferrer (Spain) 6-2 6-3
3-Nadal (Spain) beat Fognini (Italy) 7-5 6-3

CHINA OPEN DRAW | OOP (+5h) | Πρόγραμμα μεταδόσεων

Video highlights
Previous articleΤης “έκλεψε” τη θέση για Finals!
Next articleΑντίο Μέγα Αλέξανδρε!