Πριν μερικά χρόνια αυτός ο αγώνας θα ήταν το απόλυτο ντέρμπι. Δύο πρώην Νο1 στον κόσμο, ο Λέιτον Χιούιτ και ο Μάρατ Σάφιν διαστάυρωσαν τα ξίφη τους στην πρεμιέρα του Tennis Channel Open στο Λας Βέγκας με θριαμβευτή τον 27χρονο Αυστραλό ο οποίος επικράτησε του Ρώσου 2-0 σετ (6-2, 6-1).
Ο Χιούιτ που είναι ο κάτοχος του τροπαίου εκμεταλεύτηκε στο έπακρο τα break point που είχε στη διάθεσή του κάνοντας έξι breaks στο σερβίς του Σάφιν φτάνοντας στη νίκη με 6-2, 6-2 και πήρε κεφάλι στο σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 7-6. Η τελευταία φορά που είχαν ξανασυναντηθεί οι δύο τενίστες ήταν στο ίδιο τουρνουά πέρσι στα ημιτελικά όπου ο Χιούτ νίκησε τον Σάφιν, πέρασε στον τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας τον Αυστριακό Μέλτζερ.
Το εισιτήριο για την επόμενη φάση πήρε και ο Νίκολας Κίφερ που επικράτησε 2-0 σετ του Μπένζαμιν Μπέκερ ενώ με το ίδιο σκορ ο Γκιγιέρμο Κάνας επικράτησε του Σουηδού, Τόμας Γιοχάνσον.
Στη μάχη ο Παγδατής
Ο Κύπριος τενίστας που έχει χάσει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη (Νο21), είναι το Νο3 του κυρίως ταμπλό στο τουρνουά Tennis Channel Open που διεξάγεται στο Λας Βέγκας. Ο Παγδατής στον 1ο γύρο της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό, Βίνσεντ Σπαντέα ενώ γενικά η κλήρωση του τουρνουά μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά βατή. Το Νο1 του ταμπλό είναι ο Χιλιανός, Φερνάντο Γκονζάλες ο οποίος ψάχνει να βρει τη χαμένη του φόρμα αφού έχει μείνει στο εντυπωσιακό τελείωμα της περσινής σεζόν.
Το συνολικό χρηματικό έπαθλο είναι 436.000 δολάρια ενώ ο νικητής της διοργάνωσης θα κερδίσει, πέρα από τη δόξα, το ποσό των 68.000 δολαρίων.
Στο διπλό, ο Μάρκος Παγδατής θα έχει παρτενέρ τον Κώστα Οικονομίδη.