Ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς, αφού επιβίωσε από του χάρου (Αγγελίνος) τα δόντια στον συγκλονιστικό και αξέχαστο ημιτελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Φιλοθέης, δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει με ένα καθαρό 2-0 του Μανόλη Γλέζο στον τελικό και μαζί με την εκδίκηση, να πάρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στους Άνδρες.

Σταθερός, άνετος και επιβλητικός εμφανίστηκε στον τελικό ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς και με συνοπτικές διαδικασίες "καθάρισε" τον αγνώριστο Μανόλη Γλέζο με 6-1, 6-4 και στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος. Χωρίς διάθεση για πολλά-πολλά, ο 27χρονος, Νο498 στον κόσμο, πραγματοποίησε μια πολύ σοβαρή εμφάνιση στον τελικό, μην δίνοντας δικαίωμα στον άπειρο πλην ταλαντούχο αντίπαλό του, να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του.

Όλοι θα περίμεναν ότι ο Γιακούποβιτς θα εμφανιζόταν κουρασμένος στον αγώνα, λόγω του εξαντλητικού 4ωρου ημιτελικού που έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου απέναντι στον Αγγελίνο. Το αντίθετο όμως… Ο Αλέξανδος, πιο φρέσκος και σίγουρος από ποτέ, μπήκε με διάθεση να "καθαρίσει" γρήγορα το ματς και ακριβώς αυτό έκανε, έχοντας και τη βοήθεια του Γλέζου ο οποίος είχε κάποια ξεσπάσματα στο παιχνίδι του, όμως δεν ήταν ικανά να ανατρέψουν την μέτρια εικόνα που παρουσίασε η οποία ήταν εκ διαμέτρου αντίθεση με αυτό που παρουσίασε καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας και ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακό…

Ο Γιακούποβιτς έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του και με break στο 2ο game του εναρκτήριου σετ, "έκοψε" αμέσως τα φτερά του 19χρονου Γλέζου. Ο "Γιακού" ήταν σχεδόν αλάνθαστος στο 1ο σετ και χρειάστηκε ακόμη ένα break στο 5ο game (5-1) για να φτάσει τελικά με χαλαρούς ρυθμούς στο 6-1.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο 2ο σετ με τον Γιακούποβιτς να ξεκινάει με δύο συνεχόμενα breaks στο 1ο (1-0) και 3ο game (3-0) του σετ. Ο νεαρός αριστερόχειρας έδειξε κάποια σημάδια ζωής στη συνέχεια όταν έκανε το break στο 8ο game (5-3), την ώρα που ο αντίπαλός του σέρβιρε για το ματς. Σε εκείνο το game ο Γιακούποβιτς είχε 4 match points τα οποία έσβησε ο Γλέζος έχοντας ορισμένα από τα εξαιρετικά χτυπήματα που τον έφεραν στον τελικό.

Ο Γλέζος, Νο1841 στον κόσμο, ήθελε ακόμη ένα break για να ανατρέψει την κατάσταση, όμως ο Γιακούποβιτς δεν τον άφησε να χαρεί και πολύ. "Μιξάροντας" πανέμορφα το παιχνίδι του, ο μεγαλωμένος τενιστικά σε Ισπανικά χωμάτινα courts, πήρε το επόμενο service game του και κατέκτησε πανάξια τον τίτλο στο ταμπλό των Ανδρών.

Ο Γιακούποβιτς έγινε πλουσιότερος κατά 900 ευρώ που είναι το χρηματικό έπαθλο του πρωταθλητή (!!!) ενώ ο Γλέζος πήρε 500 ευρώ, ο 3ος Αγγελίνος 200 και ο 4ος Καπόγιαννης 100 (!!!!). Για τον 5ο έως τον 80… κόπηκε επιταγή των 50 ευρώ!!!!

Κατά τη διάρκεια των απονομών, μια φωνή απόγνωσης από τις κερκίδες δεν άντεξε τα λεγόμενα του εκπροσώπου της ΕΦΟΑ (ο πρόεδρος Σπύρος Ζαννιάς δεν εμφανίστηκε) περί ανάπτυξης του αθλήματος κλπ και παρακάλεσε την τωρινή διοίκηση να παραιτηθεί κάνοντας τη χάρη στο ίδιο το άθλημα που θέλει να αναπτυχθεί, αλλά δεν το αφήνουν…

Το Σαββατοκύριακο στη Φιλοθέη, δεν έπεφτε καρφίτσα τόσο στους ημιτελικούς όσο και στους τελικούς…

Πρωταθλητές στο Διπλό αναδείχτηκαν οι Θόδωρος Αγγελίνος και Αριστοτέλης Μουράτογλου, οι οποίοι στον τελικό επιβλήθηκαν των Χάρη Καπόγιαννη, Λευτέρη Αλεξίου 6-4, 3-6 (10-8) και Πρωταθλήτριες οι Ειρήνη Γεωργάτου, Εύα Ρούσση, οι οποίες στον τελικό νίκησαν 6-0, 6-2 τις Άννα Γερασίμου και Μαρία Διαμαντοπούλου.

Video highlights
Previous articleΕύκολα η Γεωργάτου
Next articleΈμεινε να παίζει μόνη της