Πιο κοντά από ποτέ στον πρώτο του τίτλο Grand Slam σε σκληρή επιφάνεια βρίσκεται ο Ράφαελ Ναδάλ. Το Νο1 του κόσμου και κάτοχος 5 majors, νίκησε στα τρία σετ και τον Ζιλ Σιμόν και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open εκεί που θα συναντήσει τον "πελάτη" του μεν, πολύ επικίνδυνο δε, Φερνάντο Βερντάσκο.

O Ράφα μπορεί να μην έδωσε ακριβώς την απάντηση που έψαχνε στην εκπληκτική εμφάνιση του Ρότζερ Φέντερερ, ωστόσο έπαιξε όσο ακριβώς χρειάστηκε ώστε να μην μπει σε περιπέτειες κόντρα στον Σιμόν ο οποίος προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να λύσεις στη απέναντι στον υπερηχητικό Ισπανό. Μετά από 2 ώρες και 30 λεπτά, ο Ναδάλ επικράτησε 6-2, 7-5, 7-5 του 24χρονου Γάλλου και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα δώσει το παρόν στα ημιτελικά του πρώτου Grand Slam της σεζόν, επιβεβαιώνοντας την τεράστια βελτίωση που παρουσιάζει στις σκληρές επιφάνειες από πέρυσι.

Είναι το 5ο συνεχόμενο Grand Slam για τον Ναδάλ που παίζει τουλάχιστον στα ημιτελικά με το απόλυτο ρεκόρ να ανήκει στον Ρότζερ Φέντερερ με 19 συνεχόμενους ημιτελικούς, ο οποίος με τη νίκη επί του Ντελ Πότρο ξεπέρασε και την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (18).

Ο Ναδάλ μπορεί να μην εντυπωσίασε ακριβώς με την απόδοσή του κόντρα στον Σιμόν, όμως ο στόχος επετεύχθει και μάλιστα συνεχίζοντας στη διοργάνωση χωρίς να χάσει σετ. Ο Γάλλος είχε set point στο 2ο σετ, όμως ο Ναδάλ το "έσβησε" και παράλληλα τις ελπίδες του Σιμόν για κάτι καλύτερο. Όποτε η μπάλα βάρυνε, ο Γάλλος, Νο6 του ταμπλό, αντιδρούσε αδικαιολόγητα με τον Ναδάλ να παραμένει ψύχραιμος καθόλη τη διάρκεια του ματς και τελικά να πανηγυρίζει έξαλλα τη νίκη-πρόκριση στους "4".

Εκεί θα συναντήσει τον συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην Εθνική Davis Cup, Φερνάντο Βερντάσκο ο οποίος λίγο νωρίτερα απέκλεισε τον περσινό φιναλίστ, Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά, τον τενίστα που με τη σειρά του είχε αποκλείσει τον Ναδάλ στον περσινό ημιτελικό. Ο Ναδάλ μετράει 6 συνεχόμενες νίκες απέναντι στον Βερντάσκο και μάλιστα σε όλες τις επιφάνειες. Δύο στο χώμα, μία στο γρασίδι και τρεις σε σκληρή επιφάνεια.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής ενώ την Πέμπτη (10:30) θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στον Φέντερερ και τον Ρόντικ.

"Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις κόντρα στον Σιμόν γιατί είναι πολύ καλός παίκτης και καλύπτει γρήγορα τη βασική του γραμμή" τόνισε ο Ναδάλ και συνέχισε αναφερόμενος στον ισπανικό εμφύλιο με τον Βερντάσκο: "Ο Φερνάντο είναι στα καλύτερά του. Δεν έχω παίξει ποτέ μαζί του, ενώ είναι σε τέτοια φόρμα".

"Έκανα ότι έπρεπε να κάνω. Ήταν απλά καλύτερος από εμένα. Δεν έχασε τίποτα. Δεν έδωσε ούτε έναν πόντο και στα τρια σετ και σέρβιρε και πολύ καλά. Αν συνεχίζει να παίζει έτσι, θα το πάρει" τόνισε ο ηττημένος του προημιτελικού, Ζιλ Σιμόν.

Match Statistics
   Nadal(ESP) Simon(FRA)
1st Serve % 63 of 94 = 67 % 52 of 94 = 55 %
Aces 5 4
Double Faults 2 4
Unforced Errors 24 41
Winning % on 1st Serve 46 of 63 = 73 % 37 of 52 = 71 %
Winning % on 2nd Serve 18 of 31 = 58 % 16 of 42 = 38 %
Winners (Including Service) 29 42
Receiving Points Won 41 of 94 = 44 % 30 of 94 = 32 %
Break Point Conversions 7 of 12 = 58 % 3 of 7 = 43 %
Net Approaches 13 of 15 = 87 % 19 of 29 = 66 %
Total Points Won 105 83
Fastest Serve Speed 203 KMH 203 KMH
Average 1st Serve Speed 183 KMH 182 KMH
Average 2nd Serve Speed 140 KMH 135 KMH
Video highlights
Previous articleΟ δικός τους τελικός
Next articleΉθελα να τον σκοτώσω