Νίκολα Αλμάγκρο Ο Νίκολας Αλμάγκρο επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στις χωμάτινες επιφάνειες όπου μετά το Vina del Mar της Χιλής στις αρχές του Φλεβάρη, κατέκτησε και το τουρνουά του Ακαπούλκο στο Μεξικό νικώντας στον τελικό το Νο1 της Αργεντινής και 8 στον κόσμο, Νταβίντ Ναλμπαντιάν με 6-1, 7-6(1). Έτσι, ο Ισπανός κατέκτησε τον 2ο τίτλο του ATP μέσα στο 2008 και τον 4ο συνολικά στην καριέρα του, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

"Έπαιξα επιθετικά έχοντας σε καλή μέρα το σερβίς μου. Από τον πρώτο πόντο μέχρι τον τελευταίο διατήρησα τη ψυχραιμία μου και αυτά ήταν τα κλειδιά της επιτυχίας" τόνισε ο θριαμβευτής, Νίκολα Αλμάγκρο o οποίος πέρα από την αξία της νίκης και το κυπέλλου, θα προσθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 163.750 δολαρίων ενώ ο Ναλμπαντιάν θα πάρει επιταγή των 81.000 δολάρια.

Από την πλευρά του, ο ηττημένος Ναλμπαντιάν ο οποίος μέχρι τον τελικό είχε 10 συνεχόμενες νίκες, αρκέστηκε να πει: "Ο Αλμάγκρο έπαιξε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και άξιζε τη νίκη.

Τελικός Acapulco
Αλμάγκρο (ESP)-Ναλμπαντιάν (ARG) 2-0 (6-1, 7-6)

ABIERTO MEXICANO 2008

Video highlights
Previous articleΜαθημένη σε τίτλους
Next articleΉττα για Παπαμιχαήλ