Μετά τις επιστροφές των δύο Βελγίδων, Κιμ Κλάιστερς και Ζιστίν Ενάν… η Αμελί Μορεσμό σκέφτεται πολύ σοβαρά να ακολουθήσει τον αντίθετο δρόμο. Η δύο φορές κάτοχος Grand Slam τίτλων, πιθανότατα δεν θα ξανά αγωνιστεί φέτος σε τουρνουά ενώ δημοσιοποίησε και τις σκέψεις της για οριστικό αποχώρηση από το tour της WTA.

To πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, δήλωσε την Πέμπτη: "Από τότε που αγωνίστηκα στο US Open, προσπάθησα να προπονηθώ αλλά δεν είχα την επιθυμία να παίξω σε κάποιο τουρνουά. Δεν θέλω να βιαστώ. Θα δώσω κι άλλο χρόνο στον εαυτό μου πριν πάρω την τελική μου απόφαση για το μέλλον της καριέρας μου".

Η 30χρονη, πλέον, Αμελί Μορεσμό, ανέβηκε στο Νο1 της του κόσμου τον Σεπτέμβριο του 2004 και δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε τους δύο μεγάλους τίτλους που κοσμούν την τροπαιοθήκη της, στο Australian Open και το Wimbledon το 2006.

Η σπουδαία Γαλλίδα τενίστρια, μετράει 25 WTA τίτλους με τελευταίο αυτόν που κατέκτησε φέτος στο indoor του Παρισιού αρχές της σεζόν. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας συμπληρώσει 16 χρόνια επαγγελματικής καριέρας (από το 1993).

Η Μορεσμό δεν έχει παίξει σε κάποιο τουρνουά από την ήττα της στο 2ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν απ’την Καναδή, Αλεξάντρα Βόζνιακ.

Video highlights
Previous articleΠέρασε ο Γιακού, πάλεψε ο Χάρης
Next articleΠλώρη για το Νο3 ο Νόλε