Μια από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις της χρονιάς για το ελληνικό τένις, ήταν αναμφίβολα το γεγονός ότι η BNP Paribas, η τράπεζα του τένις, αποφάσισε να διοργανώσει στην Ελλάδα το BNP Paribas Juniors Masters Greece το οποίο ολοκληρώθηκε με κάθε επισημότητα και επιτυχία την Κυριακή (15/6) στον Όμιλο Αθηνών.

Όταν η BNP Paribas αποφασίσει να επενδύσει στο Ελληνικό τένις, τότε τα λόγια είναι περιττά. Η κορυφαία τράπεζα στον κόσμο με τεράστιες χορηγίες στο χώρο του τένις (Roland Garros, Indian Wells, Davis Cup, Fed Cup κ.α) είναι μια από τις τελευταίες ελπίδες, με τις υπάρχουσες συνθήκες, για ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας και το πρώτο βήμα έγινε το τριήμερο 12-14 Ιουνίου με τη διεξαγωγή του BNP Paribas Juniors Masters Greece όπου οι 8 καλύτεροι Έλληνες και Ελληνίδες στην κατηγορία κάτω των 14 χρόνων, διαγωνίστηκαν για τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στους τελικούς του Παρισιού (1-15/7).

Οι Αλέξανδρος Βακουφτσής (φωτό δεξιά), Αλέξανδρος Μπαλαμπανίδης (φωτό αριστερά) στα αγόρια και οι Αγγελική Κόκκοτα, Ελπίδα Μαλάμου στα κορίτσια, εξασφάλισαν, μέσα από τους αγώνες επιλογής την συμμετοχή τους στο BNP Paribas Cup, ένα από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα τένις για νέους αθλητές παγκοσμίως, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στο Παρίσι.

Η τελική κατάταξη:

Αγόρια
: 1.Αλέξανδρος Βακουφτσής, 2.Αλέξανδρος Μπαλαμπανίδης, 3.Κωνσταντίνος Αξελός, 4. Βασίλης Σταυρόπουλος, 5.Γιώργος Παπαγεωργίου, 6.Αναστάσιος Δημητρίου, 7.Γεώργιος Τσικριτέας, 8.Θανάσης Καραμάνης

Κορίτσια: 1.Αγγελική Κόκκοτα, 2.Ελπίδα Μαλάμου, 3.Ιωάννα Μαρκεσίνη, 4. Βασιλική Κωνσταντινίδου, 5.Ελευθερία Παπάζογλου, 6. Ελισάβετ Ντούλια, 7.Σταυρούλα Μελαχροινού, 8.Αναστασία Μπουρλάκου

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που έκαναν αυτό το τουρνουά πραγματικότητα και να σας υποσχεθώ ότι κάθε χρόνο θα γίνεται και καλύτερο» τόνισε ο Ζακ Λοράν, επί 20ετία διευθυντής του BNP Paribas Cup, κατά τη διάρκεια των απονομών. Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς επεσήμανε τη συμβολή του χορηγού στην διάδοση του τένις κι έκανε λόγο για την αρχή μιας σημαντικής συνεργασίας.  Τέλος, ο Ζακ Ντορφμάν, βετεράνος επιδιαιτητής, ο οποίος επί μια 15ετία διεύθυνε τελικούς στο Ρολάν Γκαρός, μίλησε για το fair-play ενθυμούμενος ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον παλαιό Έλληνα πρωταθλητή Νίκο Καλογερόπουλο. «Ο Καλογερόπουλος ήταν ένας γνήσιος πρωταθλητής στα court και βλέπω ότι πολλοί από εσάς μπορείτε να του μοιάσετε» είπε.

Video highlights
Previous article“Αδέρφια… ενωθείτε”
Next articleΑπό το κακό στο χειρότερο