Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας, Σάντσεθ Βισάριο δικαιολόγησε την απόφαση του Ράφαελ Ναδάλ να μην αγωνιστεί στους αγώνες για το Davis Cup κόντρα στο Περού. Ο 21χρονος Ισπανός, απογοητευμένος από την εξέλιξη του Australian Open, θέλει να ξεκουραστεί δεδομένου και του προβλήματος στο πόδι.

"Το δύσκολο για τον Ράφα σχετικά με τους αγώνες του Davis Cup είναι ότι προετοιμαζόταν τέσσερις μήνες σε σκληρή επιφάνεια για τους αγώνες στο Masters Cup και την Αυστραλία. Δεν είναι λογικό να προετοιμαστεί δύο βδομάδες σε χώμα και μετά να επιστρέψει στις σκληρές επιφάνειες" είπε ο Βισάριο, δικαιολογώντας πλήρως την απόφαση του Ναδάλ να μην αγωνιστεί στο Davis Cup. "Οι συχνές αλλαγές επιφάνειας σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ναδάλ, καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή του στους αγώνες με το Περού και τον δικαιολογώ" πρόσθεσε ο έμπειρος προπονητής.

Είναι γνωστό ότι ο Ναδάλ αντιμετώπισε (οι κακές γλώσσες επιμένουν ότι συνεχίζει να υφίσταται το πρόβλημα) πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο το 2005 και είναι πλέον επιφυλακτικός με τα τουρνουά. Εκτός εθνικής ομάδας είναι και ο Χουάν Κάρλος Φερέρο ο οποίος προτίμησε να αφοσιωθεί στην σόλο καριέρα του.

"Ο Φερέρο αποφάσισε να μην συμμετέχει καθώς οι αγώνες στο χώμα δεν είναι στα πλάνα του. Τους δικαιολογώ γιατί ήμουν και εγώ αθλητής κάποτε και ξέρω τι καταστάσεις περνάνε" τόνισε ο Σάντσεθ Βισάριο.

Έτσι, ο Νταβίντ Φερέρ (Νο5) θα προσπαθήσει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για τη χώρα του στους αγώνες που θα διεξαχθούν στο Περού το διήμερο 8 με 10 Φεβρουαρίου. Τόμι Ρομπρέδο, Φερνάντο Βερντάσκο και Νικολα Αλμάγκρο είναι οι υπόλοιποι τις ισπανικής αποστολής.