Το σερβίς του Ραφαέλ Ναδάλ έχει μετατραπεί από μειονέκτημα σε υπολογίσιμη δύναμη στο παιχνίδι του με αποκορύφωμα τη σεζόν 2017 στην οποία διέπρεψε στον συγκεκριμένο τομέα και τον βοήθησε στην αναρρίχησή του στο Νο1 του κόσμου!

Φυσιολογικά, εθεωρείτο ως ένα από τα πιο αδύναμα στοιχεία του παιχνιδιού του.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ, ειδικά, στα πρώτα στάδια της καριέρας του, ταλαιπωρήθηκε αρκετά στη γραμμή του σερβίς αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα τεχνικής φύσης που τον οδηγούσαν στο να μην έχει ιδιαίτερα καλά νούμερα στο συγκεκριμένο κομμάτι που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα του σύγχρονου τένις.

Ωστόσο, ο δουλευταράς Ισπανός παρουσίασε διαρκή πρόοδο και σε αυτόν τον τομέα για να φτάσουμε στο 2017 στο οποίο τα πήγε πραγματικά θαυμάσια με τους αριθμούς να λένε, στη συγκεκριμένη περίπτωση, την αλήθεια!

Ποιος το φανταζόταν ότι ο Ισπανός θα είχε το υψηλότερο ποσοστό κερδισμένων πόντων στο δεύτερο σερβίς σε όλο το τουρ;

Και όμως αυτό ακριβώς κατάφερε το 2017 φτάνοντας στο εντυπωσιακό 61,5% κερδισμένων πόντων στη συγκεκριμένη κατηγορία όντας πρώτος στη λίστα, μπροστά ακόμα και από τον Ρότζερ Φέντερερ!

Μιλάμε, φυσικά, για την καλύτερη επίδοση σε όλη την καριέρα του Ράφα μιας και στο σύνολο της καριέρας του, είχε ένα ποσοστό κοντά στο 55%.

Το κλειδί στην επιτυχία του;

Το απρόβλεπτο των στόχων του!

Ο Ναδάλ αποφάσισε σε πολλά δεύτερα σερβίς να στοχεύσει το δυνατό στοιχείο των αντιπάλων του (συνήθως το forehand για τους δεξιόχειρες) με συνέπεια να τους ξαφνιάσει και να τους οδηγήσει σε κακό footwork που του έδωσε πάμπολλους πόντους.

Παίζοντας συνήθως wide στην deuce πλευρά του κορτ και στο σώμα των αντιπάλων στην ad πλευρά, έκανε πραγματική θραύση και κατάφερε να ξεγλιστρήσει από πολλές δύσκολες καταστάσεις στο δρόμο για τους έξι συνολικά τίτλους που κέρδισε εντός της σεζόν.

Στα πρώτα σερβίς, δεν πήγε και πίσω μιας και κέρδισε το 74% των πόντων σε αυτήν την κατηγορία (δεύτερο καλύτερο στην καριέρα του) ενώ αν προσθέσουμε και τους 286 άσους που έβγαλε συνολικά, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έκανε μια τόσο καλή χρονιά στα 31 του!Κώστας Αϊτάκης

Video highlights
Previous articleΤον έλεγαν “γέρο”…
Next articleΤεράστια διάκριση για Fedal