Μπορεί η πορεία της τους τελευταίους 5 μήνες στο tour της WTA να είναι πτωτική, αυτό όμως δεν απαγορεύει στην Άννα Ιβάνοβιτς να δέχεται σημαντικές αθλητικές διακρίσεις. Η 21χρονη Σέρβα πρωταθλήτρια του Roland Garros, κέρδισε το βραβείο "Michael Westphal Award" από το γερμανικό Tennis Magazin το οποίο δίνεται κάθε χρόνο από τους αναγνώστες του περιοδικού στην καλύτερη προσωπικότητα του τένις, συμπεριλαμβανομένου και των ανδρών.

Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται σε γυναίκα ενώ οι προηγούμενοι κάτοχοι του είναι οι Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ. Το βραβείο έχει πάρει το όνομά του απ’τον Γερμανό τενίστα Michael Westphal ο οποίος σκοτώθηκε σε ηλικία 25 ετών.

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή διάκριση για την Ιβάνοβιτς η οποία στο Παρίσι κέρδισε τον πρώτο της Grand Slam τίτλο. Είχε προηγηθεί τον Μάρτιο το Sony Ericsson WTA Tour’s Karen Krantzcke Sportsmanship Award το οποίο ψηφίζεται από τις άλλες τενίστριες ενώ τον Ιούλιο, μετά την κατάκτηση του Roland Garros, είχε κερδίσει το "Women’s Tennis Player of the Year 2008" από τους δημοσιογράφους του International Sports Press Association (AIPS).

"Είναι μεγάλη τιμή. Εγώ παίζω τένις εξαιτίας της Μόνικα Σέλες και ξέρω ότι πολλά παιδιά έχουν πρότυπα τους τενίστες και προσπαθούν να τους μοιάσουν. Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερη μέσα κι έξω από το court και είναι σημαντικό να δέχεσαι διακρίσεις που έχουν ψηφιστεί από τους φιλάθλους" τόνισε η Άννα Ιβάνοβιτς η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ελβετία για το Zurich Open της σειράς Tier II (600.000$).

Video highlights
Previous articleΤο 4ο περνάει απ’το Σίδνευ
Next articleΤο δώρο του Νόλε στη Σερβία