Ανυπόμονος να κλείσει θέση στην O2 Arena είναι ο Νταβίντ Φερέρ ο οποίος κέρδισε με 2-0 σετ και τον Φάμπιο Φονίνι, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Erste Bank Open στη Βιέννη.

To τέλειο ρεκόρ που έχει απέναντι στον Φάμπιο Φονίνι, συνέχισε ο Νταβίντ Φερέρ.

Ο 33χρονος Ισπανός, σημείωσε την 9η νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Ιταλό (19-2 τα σετ), επικρατώντας με 6-4, 6-2 του αντιπάλου του για τους “8” του indoor τουρνουά της Βιέννης το οποίο φέτος αναβαθμίστηκε στη σειρά ATP 500.

Το Νο1 του ταμπλό, ανέτρεψε το προβάδισμα του Φονίνι με 3-1 game στο εναρκτήριο σετ και με πέντε break στο σερβίς του ασταθή Ιταλού (36 αβίαστα λάθη), έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση στους “4” καλύτερους της διοργάνωσης.

Εκεί, ο Φερού θα αντιμετωπίσει τον Γκάελ Μονφίς σε ένα μεγάλο ματς, μετά και τη νίκη του Γάλλου αργότερα με 6-7(3), 6-3, 6-3 επί του Λούκας Ρόσολ.

Ο Φερέρ είναι στην 8η θέση της ATP Race και μετά τον αποκλεισμό του 9ου Τσόνγκα, ισχυροποιεί τη θέση του και τις πιθανότητες πρόκρισης στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου.

Νωρίτερα, ο Έρνεστς Γκούλμπις κέρδισε και δεύτερο big server κατά σειρά, μετά τη νίκη επί του Τζον Ίσνερ στο 2ο γύρο.

Ο Λετονός που έχει κατρακυλήσει στο Νο117 του κόσμου και προερχόταν από πέντε συνεχόμενες ήττες πριν τη Βιέννη, επικράτησε 7-6(4), 7-6(5) του Ίβο Κάρλοβιτς και σφράγισε τον προημιτελικό με τον Στιβ Τζόνσον μετά και τη σπουδαία νίκη του Αμερικάνου με 5-7, 7-6(5), 6-4 επί του Νο2 του ταμπλό, Κέβιν Άντερσον.

Παρασκευή 23/10: Προημιτελικά Vienna Open
6-Monfils (France) beat Rosol (Czech Republic) 6-7(3) 6-3 6-3
1-Ferrer (Spain) beat 8-Fognini (Italy) 6-4 6-2             
Johnson (U.S.) beat 2-Anderson (South Africa) 5-7 7-6(5) 6-4
Gulbis (Latvia) beat 7-Karlovic (Croatia) 7-6(4) 7-6(5)

VIENNA OPEN DRAW | Πρόγραμμα μεταδόσεων

Video highlights
Previous articleΚόκκινο της φωτιάς!
Next articleMεγάλη νίκη ο Μάρκος! – VIDEO