Κι όμως έχασε… Η κούρσα του Ράφαελ Ναδάλ με τους 9 αγώνες αήττητος, ολοκληρώθηκε δια χειρός του συμπατριώτη του, Γκιγιέρμο Γκαρσία Λόπεζ ο οποίος έσωσε 24 break points (!) του Ράφα και σημείωσε την μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Thailand Open στην Μπανγκόκ.

Μια εντελώς ασυνήθιστη ήττα υπέστη ο Ράφαελ Ναδάλ στα ημιτελικά της Ταϊλάνδης… Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, βρισκόταν σε θέση ισχύος έναντι του συμπατριώτη του Γκαρσία Λόπεζ κατακτώντας άνετα το 1ο σετ, ωστόσο πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά του στις ευκαιρίες για break που είχε στο ματς με αποτέλεσμα ο 27χρονος από την Αλμπαθέτε να τον τιμωρήσει φτάνοντας στην εκπληκτική νίκη με 2-6, 7-6(3), 6-3.

Ο Λόπες, Νο53 στον κόσμο, αφού κατέκτησε το 2ο σετ στο tie break με 7-3 έχοντας σώσει και τα 16 break points του Ναδάλ, εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό break point που δημιούργησε στο 4ο game του καθοριστικού σετ (3-1) και στη συνέχεια διατήρησε τη ψυχραιμία του και το σερβίς του, πετυχαίνοντας τη σπουδαιότερη νίκη στην καριέρα του μετά από 2 ώρες και 45 λεπτά συναρπαστικού αγώνα.

Συνολικά ο 27χρονος Ισπανός έσωσε 24 από τις 26 προσπάθειες του Ναδάλ για break και μετά το τέλος του αγώνα δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που μόλις είχε καταφέρει.

“Δεν είχα νικήσει ποτέ το Νο1 του κόσμου. Είχα μερικές καλές νίκες κόντρα σε top10 τενίστες, όμως ποτέ το Νο1. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερό μου παιχνίδι. Πιστεύω ότι το tie break στο 2ο σετ ήταν το κλειδί της νίκης. Ένιωσα πολύ καλύτερα μετά από αυτό και έπαιξα σπουδαία στο τέλος. Όλα πήγαν τέλεια” τόνισε ο Λόπεζ ο οποίος δεν απειλήθηκε καθόλου απ’τον Ναδάλ στο καθοριστικό σετ.

Ούτε ο Ναδάλ βέβαια, μπορούσε να πιστέψει πως έχασε αυτό το παιχνίδι αλλά και τις πολλές ευκαιρίες για break που είχε, ειδικά στο 2ο σετ.

“Είχα πολλά break points στο 2ο σετ. Πάρα πολλά… Έπαιξε σπουδαία, ειδικά στο 3ο σετ. Στην αρχή ήμουν καλύτερος εγώ. Δεν έπαιξα καλά στα break points. Όταν έχεις 26 ευκαιρίες για break, πρέπει να εκμεταλλευτείς περισσότερες. Είναι δύσκολη ήττα για μένα. Έπαιζα καλά και είχα την ευκαιρία να πάω τελικό” τόνισε ο Ναδάλ ο οποίος παρά την πίκρα του υπέγραψε αυτόγραφα μετά το τέλος του αγώνα, γνωρίζοντας την αποθέωση απ’το Ταϊλανδέζικο κοινό.

Ο θριαμβευτής Γκαρσία Λόπεζ στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσει τον σούπερ φορμαρισμένο Γιάρκο Νιέμινεν ο οποίος νίκησε και τον Μπέζναμιν Μπέκερ με 6-3, 6-2 στον άλλο ημιτελικό.

Σάβατο 02/10: Ημιτελικά Thailand Open
Garcia-Lopez (Spain) beat 1-Nadal (Spain) 2-6 7-6(3) 6-3
Nieminen (Finland) beat Becker (Germany) 6-3 6-2

THAILAND OPEN DRAW

Video highlights
Previous articleΔεν παίζεται…
Next articleΡώσικος εμφύλιος στην Μαλαισία