Με τη διεξαγωγή της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι διοργανωτές στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 9ου Διεθνούς Τουρνουά Τένις Futures Γυναικών Ν. Ιωνίας με έπαθλο 10.000 δολαρίων.

Αθλήτριες από όλο τον κόσμο θα δώσουν ραντεβού στα κορτ του Nea Ionia Tennis Club για μία εβδομάδα, διεκδικώντας το χρηματικό έπαθλο και πόντους στην παγκόσμια κατάταξη του αθλήματος. Η σπουδαία αυτή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από αύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή (23/10), οι διοργανωτές παρέθεσαν την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν η πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Μαγνησίας κα Σοφία Κατσούπη, ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας κ. Αλέκος Μεταφτσής, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης «Ιωνία» κ. Στέφανος Λάζος και ο υπεύθυνος τένις στον ΑΟΔΝΙ, κ. Πέτρος Μπίρης.

Αρχικά το λόγο πήρε η κ. Σοφία Κατσούπη, η οποία δήλωσε: «Από τον Αύγουστο του 2001, η διεθνής Ομοσπονδία Τένις και η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης μάς αναθέτουν αυτή τη διοργάνωση. Επιβραβεύοντας τις προσπάθειες μας κι αναγνωρίζοντας την επιτυχία των οκτώ προηγουμένων διοργανώσεων, το διεθνές τουρνουά τένις γυναικών 10.000 δολαρίων θα γίνει φέτος για ένατη χρονιά από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Ν. Ιωνίας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τις αθλήτριες, να παρακολουθήσουμε τους αγώνες στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι, να σταθούμε αρωγοί σε ότι χρειαστούν και να δικαιώσουμε την ανάθεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στην πόλη μας. Είναι βέβαιο ότι οι αθλήτριες θα χαρίσουν στο φίλαθλο κοινό υψηλό θέαμα και τένις αξιώσεων, για αυτό καλούμε τον κόσμο να έρθει κοντά μας να παρακολουθήσει τους αγώνες. Από το δικό μας χώρο, από τα γήπεδα της Νέας Ιωνίας, πέρασαν αθλήτριες όπως οι Καραντάντσεβα και η Πιρόνκοβα, η οποία χθες μπήκε στην οκτάδα του μεγάλο τουρνουά της Μόσχας και διαιτητές υψηλού επιπέδου όπως η Ελληνίδα Εύα Ασδεράκη που διαιτητεύει αγώνες Γκραν Σλαμ.

Αυτό μας κάνει υπερήφανους και μας δίνει δύναμη να επαναλαμβάνουμε την προσπάθεια για τη διοργάνωση των αγώνων. Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω το Νομάρχη Μαγνησίας, κ. Παπατόλια, ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Μαβίδη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης κ. Ζαννιά που μας εμπιστεύεται κάθε χρόνο, τον πρόεδρο της «Ιωνία» κ. Λάζο και μια ιδιαίτερη ευχαριστία στον κ. Μεταφτσή που ήταν ο πρώτος που έστησε, στήριξε το τουρνουά βάζοντας σωστές βάσεις. Τέλος, να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους χορηγούς μας που κάθε χρόνο αποτελούν πολύτιμους αρωγούς μας».

Ακολούθως, μίλησε ο κ. Στέφανος Λάζος: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Δήμο Νέας Ιωνίας να συμμετέχει σε ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός όπως είναι η διοργάνωση αυτή που γίνεται στις εγκαταστάσεις του τένις του Δήμου Ν. Ιωνίας. Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε όλες τις αθλήτριες, τους προπονητές, τους συνοδούς και θα τους προσφέρουμε τη φιλοξενία μας, θα τους αγκαλιάσουμε γιατί η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα ώστε να ασχοληθούν με το άθλημα παιδιά από τη Νέα Ιωνία και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία και τον ΑΟΝΑΜ που συμμετέχουν μαζί μας και διοργανώνουμε το τουρνουά συμβάλλοντας στη διάδοση ενός αθλήματος όπως το τένις».

Ο αντιπρόεδρος του ΑΟΝΑΜ, κ. Μεταφτσής επισήμανε: «Εκ μέρους του Νομάρχη κ. Παπατόλια και του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού κ. Καναβού, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία. Είμαι σίγουρος για αυτή. Υπάρχει μία πετυχημένη λειτουργία εδώ κι αρκετά χρόνια που δεν στηρίχθηκε σε πρόσωπα, αλλά αρχικά στον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Ν. Ιωνίας και τα τελευταία τρία χρόνια και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Στηρίζεται κάθε προσπάθεια που έχει να κάνει με την ανάπτυξη οποιουδήποτε αθλήματος στα όρια του νομού Μαγνησίας.

Όλα αυτά τα χρόνια που γίνεται η διοργάνωση του τένις κι εκτός από τις μεγάλες τενίστριες που πέρασαν από εδώ, βγήκαν και πολλές αθλήτριες μέσα από τα σπλάχνα του συλλόγου του ΟΑΜ ή άλλων. Αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία. Είμαι ευτυχής γιατί βρισκόμαστε σε μία περιοχή, στην οποία με κόπο ανθρώπων, γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να αναβαθμιστεί ο αθλητισμός, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στο επίπεδο των αθλητικών υποδομών που αποτελούν κατάκτηση της Νέας Ιωνίας και πραγματικότητα για να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων. Εύχομαι καλή διαμονή στις αθλήτριες, τους προπονητές και τους διαιτητές, καλή επιτυχία στους αγώνες που προϋποθέτουν κόσμο για να στηρίξει τις προσπάθειες των τενιστριών».

Ο προπονητής τένις κ. Πέτρος Μπίρης είπε: «Είναι πραγματικά άξια αναφοράς η συμμετοχή αθλητριών από πολλά μέρη του κόσμου σε αυτή τη διοργάνωση. Θα λάβουν μέρος τενίστριες από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ουκρανία, την Αυστραλία, την Αργεντινή, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία. Επίσης, θα έχουμε και ελληνικές συμμετοχές, ανάμεσα στις οποίες και τρεις αθλήτριες του Ομίλου Αντισφαίρισης Μαγνησίας. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να διαφημιστεί αυτό το τουρνουά σε παγκόσμιο επίπεδο, φιλοδοξώντας και φέτος να αποκομίσουμε τα καλύτερα σχόλια των συμμετεχόντων. Οι αγώνες έχουν δωρεάν θέαση και είναι μια καλή ευκαιρία να έρθει ο κόσμος να δει τις «μάχες» στα κόρτ και τις προπονήσεις».

Το πρόγραμμα
Αύριο Σάββατο οι αθλήτριες θα κάνουν το λεγόμενο sign-in, δηλαδή την εγγραφή τους στα προκριματικά του τουρνουά. Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει την Κυριακή και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τα προκριματικά κι ακολούθως καθημερινά, θα διεξάγονται οι αγώνες του κυρίως ταμπλό. Ο τελικός για το διπλό έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, το Σάββατο θα γίνουν οι ημιτελικού του μονού και την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, θα πέσει η αυλαία στο 9ο Διεθνές Τουρνουά Futures Γυναικών Ν. Ιωνίας με τον τελικό στο μονό.

Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η ΕΨΑ, το Flocafe, το κατάστημα οπτικών Προφαντής και χορηγοί επικοινωνίας το TRT με το Ράδιο ΒΕΡΑ.

Video highlights
Previous articleΈτοιμος για Βασιλεία ο Φέντερερ
Next articleΉττα χωρίς παρενέργειες