Με πτώση των "μεγάλων" Οικονομίδη και Γιακούποβιτς και παράλληλα άνοδο των "μικρών" Γεμουχίδη, Καπόγιαννη, Αγγελίνου συνεχίστηκε η πορεία των Ελλήνων αθλητών της ATP αυτή την εβδομάδα. Στις γυναίκες η κατάσταση παρέμεινε στάσιμη με την Άννα Γερασίμου να προηγείται πάντα στην WTA.

Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης, παρότι έχει να πάρει μέρος σε επαγγελματικό τουρνουά από τον περασμένο Απρίλιο, παραμένει στην κορυφή της Ελλάδας στους άνδρες, σημειώνοντας πτώση μόλις μιας θέσεως αυτή την εβδομάδα όπου βρίσκεται στο Νο477 με 87 βαθμούς. Ακολουθεί ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς όπου με πτώση 5 θέσεων, βρίσκεται στο Νο487 με 82 βαθμούς.

Άνοδο 12 θέσεων σημείωσε ο Βασίλης Μαζαράκης ο οποίος προς το παρόν επαναπάυεται στις δάφνες της κατάκτησης του τουρνουά Future 10.000 δολαρίων που κατέκτησε πριν μερικές εβδομάδες στην Αμερική. Ο "άτυχος" και "ξεχασμένος" Έλληνας πρωταθλητής, βρίσκεται στο Νο888 της ATP.

Την μεγαλύτερη άνοδο στους άνδρες σημείωσε ο Πάρις Γεμουχίδης με τον 21χρονο άσο του Ομίλου Γλυφάδας να ανεβαίνει 77 θέσεις και να βρίσκεται στο Νο1336 με 4 βαθμούς. Ο Θοδωρής Αγγελίνος με 7 βαθμούς, είναι στην 1169η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανεβαίνοντας 15 θέσεις.

Στις γυναίκες, τα πράγματα έμειναν στάσιμα με την Άννα Γερασίμου να χάνει μια θέση και να πέφτει στο Νο237 της WTA ενώ η Λένα Δανιηλίδου έμεινε στο Νο249.

Video highlights
Previous articleΠέρασαν τα φαβορί
Next articleΗ αυτοβιογραφία του Αγκάσι