Παρότι δεν κατάφερε να φέρει στη Γαλλία τον 10ο τίτλο Davis Cup της ιστορίας της, ο Γκι Φορζέ ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Γαλλική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης μέχρι το 2012 όπου θα προσπαθήσει να καταφέρει αυτό που δεν μπόρεσε φέτος.
Η εκπληκτική φετινή πορεία των Γάλλων στο World Group του Davis Cup, δεν πέρασε απαρατήρητη απ’την ομοσπονδία της χώρας η οποία αποφάσισε να ανταμοίψει τον αναμορφωτή των “πετεινών”, Γκι Φορζέ ανανεώνοντας το συμβόλαιο του Γάλλου coach για άλλα δύο χρόνια.
“Αφού οδήγησε την Εθνική στον τελικό του Davis Cup το 2010, ο Γκι Φορζέ επιβεβαιώνεται ότι θα είναι ο captain της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Γαλλικής ομοσπονδίας.
Μπορεί οι “τρικολόρ” να μην κατάφεραν να ρίξουν το κάστρο των Σέρβων γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 απ’την ψυχωμένη παρέα του Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο ήταν η Εθνική που ξεχώρισε περισσότερο από οποιαδήποτε κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης, πετυχαίνοντας επιβλητικές νίκες στην πορεία της προς τον πρώτο της τελικό τα τελευταία 8 χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι ο Φορζέ ήταν προπονητής όταν η Γαλλία είχε κατακτήσει τον τελευταίο της τίτλο Davis Cup το 2001
Η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Αυστρία στον 1ο γύρο του World Group για το 2011.