Ελάχιστες ήταν οι αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη της ATP αυτή την εβδομάδα ελλείψει σημαντικών διοργανώσεων. Η μοναδική αξιοσημείωτη αλλαγή ήταν η επιστροφή του Νικολάι Νταβιντένκο στο Νο4 της σχετικής λίστας με τον Φερέρ να επιστρέφει στο Νο5.

Έτσι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα δύο αμερικάνικα Masters που ακολουθούν σε Τορόντο (21/7) και Σινσινάτι (28/7) προκειμένου να δούμε αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη.

Εκτός 10αδας, ο Ρισάρντ Γκασκέ παρόλο που δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο στο Mercedes Cup της Στουτγκάρδης γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό από τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, σημείωσε άνοδο 4 θέσεων και προσγειώθηκε στο Νο11 της κατάταξης, προαναγγέλοντας την επιστροφή του στην πρώτη 10αδα.

Στο Νο14 βρέθηκε ο Τόμι Ρομπρέδο ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο στο Swedish Open κερδίζοντας 3 θέσεις στην κατάταξη.

Την μεγαλύτερη άνοδο στην πρώτη 50αδα σημείωσε ο εκπληκτικός Αργεντίνος, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο. Ο 19χρονος τενίστας κατέκτησε τον τίτλο στη Στουτγκάρδη με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει άλμα 21 θέσεων καταλαμβάνοντας το Νο44 στον κόσμο.

21 θέσεις κέρδισε και ο Βίκτορ Ανέσκου μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Ελβετία. Ο 26χρονος Ρουμάνος βρίσκεται πλέον στο Νο59 της παγκόσμιας κατάταξης.

Video highlights
Previous articleO Μάγος του Newport
Next articleΑνεπηρέαστη η πρώτη 10αδα