Ο φιναλίστ του Masters Cup το 2007, Νταβίντ Φερέρ ήταν ο κερδισμένος αυτής της εβδομάδας στην ειδική βαθμολογία year to date από την οποία θα προκύψουν οι 8 καλύτεροι της χρονιάς οι οποίοι θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του ATP World Tour Finals στο Λονδίνο από τις 21 έως τις 28 Νοεμβρίου.
Ο Νταβίντ Φερέρ μόλις μια φορά έχει καταφέρει να προκριθεί στο τελευταίο τουρνουά της σεζόν και εκείνη τη χρονιά (2007) έφτασε στον τελικό του Masters Cup, χάνοντας απ’τον Φέντερερ.
Ο 28χρονος Ισπανός, μετά την πολύ καλή πορεία στο China Open του Πεκίνου όπου ηττήθηκε στον τελικό απ’τον υπερασπιστή του τίτλου Νόβακ Τζόκοβιτς, σημείωσε άνοδο τόσο στην κατάταξη της χρονιάς (year to date) όσο και στην παγκόσμια κατάταξη της ATP που δουλεύει με το σύστημα βαθμολόγησης των 52 τελευταίων εβδομάδων.
Ο Φερέρ κέρδισε μια θέση στην year to date ανεβαίνοντας στο Νο8 και σε περίπτωση που διατηρήσει τη θέση του (ή τη βελτιώσει) θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο λεγόμενο “5ο Grand Slam” της σεζόν που και φέτος θα διεξαχθεί στην Ο2 Arena του Λονδίνο (21 Νοεμ.)
Παράλληλα επέστρεψε στο top10 της παγκόσμιας κατάταξης, βγάζοντας εκτός 10αδας και πάλι τον Άντι Ρόντικ!
Για το ATP World Tour Finals του Λονδίνου, απομένουν ακόμη 5 εισιτήρια καθώς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς πριν λίγες ημέρες εξασφάλισε την πρόκριση για τα τελικά του Λονδίνου. Ο Άντι Μάρει αναμένεται επίσης να κλείσει θέση στην πατρίδα του όπως και ο Σόντερλινγκ ενώ μάχη θα δώσουν οι Μπέρντιχ, Ρόντικ, Φερέρ, Βερντάσκο και Γιούσνι.
Η Year-to-date κατάταξη (11 Οκτωβρίου)
Η παγκόσμια κατάταξη σύμφωνα με το σύστημα των τελευταίων 52 εβδομάδων (11/10)
Rank | Name & Nationality | Points | Position Moved | Tour. Played |
1 | Nadal, Rafael (ESP) | 12,390 | 0 | 20 |
2 | Djokovic, Novak (SRB) | 7,145 | 0 | 21 |
3 | Federer, Roger (SUI) | 6,735 | 0 | 20 |
4 | Murray, Andy (GBR) | 5,125 | 0 | 19 |
5 | Soderling, Robin (SWE) | 4,825 | 0 | 24 |
6 | Davydenko, Nikolay (RUS) | 3,945 | 0 | 25 |
7 | Berdych, Tomas (CZE) | 3,715 | 0 | 24 |
8 | Υοuzhny, Mikhail (RUS) | 3,345 | 1 | 23 |
9 | Verdasco, Fernando (ESP) | 3,330 | 0 | 25 |
10 | Ferrer, David (ESP) | 3,280 | +1 | 23 |
… | … | … | … | … |
18 | Baghdatis, Marcos (CYP) | 2,030 | 0 | 27 |