Σίγουρα δεν ήταν και ο καλύτερος τρόπος για να επιστρέψεις μετά από πολύμηνη απουσία, με τη Μαρία Σαράποβα να θέτει σε αμφιβολία τη συμμετοχή της στο μεγάλο τουρνουά του Πεκίνου την επόμενη εβδομάδα, βάζοντας ως προτεραιότητα το WTA Finals της Σιγκαπούρης και τον τελικό του Fed Cup με την Τσεχία.
Στο πρώτο της παιχνίδι μετά από την ήττα στα ημιτελικά του Wimbledon απ’τη Σερίνα Γουίλιαμς, η Μαρία Σαράποβα ανακάστηκε να εγκαταλείψει την αναμέτρηση με την Μπάρμπορα Στρίκοβα για το 2ο γύρο του Wuhan Open τη Δευτέρα.
Η 28χρονη Ρωσίδα, προερχόμενη από μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω τραυματισμού στο πόδι, φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο αριστερό χέρι και μόλις κράτησε το σερβίς της στο 3ο game του καθοριστικού σετ, αποφάσισε να μην επιδεινώσει κι άλλο τον τραυματισμό της, δίνοντας την πρόκριση στον 3ο γύρο, στην Τσέχα αντίπαλό της με 6-7, 7-6, 1-2.
“Ένιωσα πόνο στο αριστερό μου χέρι, στο ξεκίνημα του 2ου σετ. Όσο περνούσε η ώρα, ο πόνος χειροτέρευε. Δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρω. Δεν θα ήταν έξυπνο να προσπαθώ να τρέχω στο court και να παίρνω τη μπάλα στο forehand. Δεν έχω παίξει πολύ τους τελευταίους μήνες και πιστεύω ότι είναι συνέπεια αυτού” τόνισε στην συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά η Σαράποβα.
Την ερχόμενη εβδομάδα διεξάγεται στο Πεκίνο ένα από τα κορυφαία τουρνουά της σεζόν, το 4ο και τελευταίο Premier Mandatory της χρονιάς με χρηματικό έπαθλο 4.5εκ. δολάρια.
Όπως δήλωσε η Μάσα, η προτεραιότητά της μέχρι το τέλος της σεζόν είναι να είναι απόλυτα υγιής στο WTA Finals της Σιγκαπούρης στο τέλος του Οκτώβρη και στον τελικό του Fed Cup με την Τσεχία 14-15 Νοεμβρίου.
“Προφανώς η Σιγκαπούρη και το Fed Cup είναι οι μεγάλες προτεραιότητες για μένα. Θα κάνω τα πάντα για να είμαι έτοιμη σε αυτά τα δύο τουρνουά. Δεν ξέρω πόσο θα μου πάρει να ξεπεράσω το νέο τραυματισμό, οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν θα αγωνιστώ στο China Open την επόμενη εβδομάδα”
After a tough night, a bright morning with the amazing volunteers who make the tournament shine behind the scenes. pic.twitter.com/L9vKpZ4zKp
— Maria Sharapova (@MariaSharapova) September 29, 2015











































