Την Αμερικανική υποκοότητα πήρε ο Τόμι Χάας ο οποίος όμως θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της Γερμανίας σε διεθνές επίπεδο. Ο 31χρονος Γερμανός, Νο17 στον κόσμο, πήρε την απόφαση αυτή γιατί όπως δήλωσε και ο ίδιος: "Η Αμερική έχει γίνει το σπίτι μου".

"Στην Τάμπα, μαζί με 300 αλλοδαπούς από 70 διαφορετικές χώρες, σήκωσα το χέρι μου και ορκίστηκα στον όρκο της υποταγής στους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήθελα απεγνωσμένα να γίνει αυτό γιατί η Αμερική έχει γίνει το σπίτι μου τα τελευταία χρόνια και αυτό ήταν ένα φυσικό επακόλουθο" τόνισε ο Τόμι Χάας ο οποίος τον Μάϊο του 2002 είχε φτάσει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς (είχε και ατύχημα) και δεν μπόρεσε να κάνει την τεράστια καριέρα για την οποία ήταν φτιαγμένος.

Ο Χάας κατοικεί πολλά χρόνια στην Αμερική και στην ουσία μεγάλωσε στη Φλόριντα, μαθαίνοντας τα μυστικά του τένις στην διάσημη ακαδημία του Bollettieri. Μάλιστα έχει αρραβωνιαστεί την Αμερικανίδα ηθοποιό, Σάρα Φόστερ.

Ο σπουδαίος τενίστας, όμως, ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τα χρώματα της Γερμανίας στις διεθνείς διοργανώσει; "Δεν θα το έκανα αυτό αν δεν είχα την επιλογή για να συνεχίσω να αγωνίζομαι με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας. Αφού εξασφάλισα αυτό, τώρα έχω το προνόμιο να έχω διπλή εθνικότητα και μπορώ να παίζω με τη Γερμανία στο Davis Cup".

Video highlights
Previous articleWild Card στην Ενάν για Indian Wells
Next articleΤους “καθαρίζει” έναν έναν