Αλλαγές στο προπονητικό του team, ενδεχομένως και στη θέση του head coach Ρότζερ Ρασίντ, σκέφτεται να κάνει ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Βούλγαρος σε δημοσιογράφους της πατρίδας του.

Η αλήθεια είναι ότι από τότε που ξεκίνησε η συνεργασία του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με τον Ροτζέρ Ρασίντ, τον Οκτώβριο του 2013, η καριέρα του Ντίμι έχει εκτοξευθεί.

Επίσης αλήθεια είναι ότι ο 23χρονος απ’το Χάσκοβο, παρουσιάζει μια στασιμότητα τους τελευταίους μήνες και δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά τη σεζόν, βρισμόμενος σε ένα μεταβατικό στάδιο στην καριέρα του.

Ο Ρασίντ που θεωρείται από τους πιο “δουλευταράδες” προπονητές, δίνοντας μεγάλη σημασία στη φυσική κατάσταση, κάτι που φαίνεται από την τρομακτική, ομολογουμένως, βελτίωση του Ντιμιτρόφ σε αυτό τον τομέα, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι το σώμα του Ντιμιτρόφ θα τον βοηθήσει να παίξει το καλύτερό του τένις όταν γίνει 26 ετών, σε τρία χρόνια δηλαδή.

Ο ίδιος ο Ντιμιτρόφ φαίνεται να είναι πιο βιαστικός από τον προπονητή του και μετά το μετριότατο πρώτο 4μηνο στη σεζόν, σκέφτεται να κάνει αλλαγές στην προπονητική του ομάδα.

Όταν, λοιπόν, οι συμπατριώτες του τον ρώτησαν για τη σχέση του με τον Ρότζερ Ρασίντ, ο χαρακτηρισμός που έδωσε ο 23χρονος ήταν είναι “ευαίσθητη-λεπτή”.

“Συζητάμε τα αποτελέσματα με όλους στην ομάδα μου και ψάχνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Παίζω περισσότερο, ταξιδεύω περισσότερο και θέλω μεγαλύτερη προσοχή στην προπόνηση και στα τουρνουά. Εγώ και η ομάδα μου, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να το βελτιώσουμε αυτό. Πάντα υπάρχει ένταση, όμως είναι ένα από τα πράγματα που μου αρέσει”

Το Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης, χρησιμοποιεί και νέα ρακέτα, λέγοντας ότι χρειάζεται χρόνο για να συνηθίσει την αλλαγή.

“Έχουμε περάσει διάφορα στάδια με τη Wilson, όσον αφορά τη ρακέτα. Έχω δοκιμάσει δύο μοντέλα, μέχρι τώρα και πιστεύω ότι βελτιώνεται”

Ο Ντιμιτρόφ, δήλωσε επίσης ότι η χρονιά τώρα ξεκινάει γι’αυτόν, θέλοντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη σεζόν.

Επόμενο τουρνουά για τον ταλαντούχο τενίστα απ’το Χάσκοβο, το νεόφερτο 250αρι της Κωνσταντινούπολης εκεί όπου θα ανταγωνιστεί με τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ντιμιτρόφ και Φέντερερ συνεργάζονται και εκτός γηπέδου, με τον Ελβετό μαέστρο να έχει πάρει υπό την εποπτεία του τον Βούλγαρο, στη νέα εταιρία εκπροσώπησης αθλητών που έχει κάνει με τον επί χρόνια μάνατζέρ του και φίλο του, Τόνι Γκόντσικ.

Οπότε, σε οποιαδήποτε αλλαγή προπονητή, μεγάλο ρόλο θα παίξει και η άποψη του Φέντερερ….

Video highlights