Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (10/12) η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, το διπλό μικτό (mixed doubles) μπαίνει και επίσημα στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις αρχή γενομένης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η γυναικεία παρουσία στη σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Το επιπλέον αγώνισμα δεν θα αυξήσει τις τενιστικές συμμετοχές και η κάθε χώρα θα πρέπει να επιλέξει ένα ζευγάρι που θα την εκπροσωπήσει, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο διπλό μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση το ζεύγος θα αποτελείται από έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Το αγώνισμα του διπλού μικτού θα περιλαμβάνει 16 ομάδες οι οποίες θα τοποθετηθούν σε νοκ-άουτ ταμπλό.

Το τένις το οποίο είχε επιβλητική παρουσία στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896, από το 1924 έως το 1988 δεν συμπεριλαμβανόταν στα Ολυμπιακά αθλήματα.

"Η ITF είναι πολύ ικανοποιημένη που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να προσθέσει το διπλό μικτό στο πρόγραμμα για το Ολυμπιακό τουρνουά τένις στο Λονδίνο το 2012 αλλά και στη συνέχεια. Πιστεύουμε ότι αυτή η προσθήκη θα κάνει ακόμη καλύτερο το αγώνισμα" τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Φραντσέσκο Ρίτσι Μπίτι.

Video highlights
Previous articleΟops… She did it again!
Next articleKακά μαντάτα για Σάφινα