Καιρού επιτρέποντος (οι πιθανότητες για βροχή είναι 40%), σήμερα θα ολοκληρωθούν οι δύο ημιτελικοί των γυναικών από τους οποίους θα μάθουμε το ζευγάρι του τελικού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Στις 19:00 ανοίγουν την αυλαία οι "ταλαιπωρημένοι" Ναδάλ και Γκονζάλεζ ενώ οι Φέντερερ-Τζόκοβιτς έχουν "κρυώσει" απ’την "ακινησία".
Με μια ημέρα καθυστέρηση θα ολοκληρωθεί και το φετινό το Αμερικανικό Όπεν καθώς η βροχή χάλασε τα σχέδια των διοργανωτών και παίζει με τα νεύρα των αθλητών με τις "φωνές" για κατασκευή οροφής, ολοένα να πληθαίνουν.
Στις 19:00GR (Eurosport) στο Arthur Ashe, Ράφαελ Ναδάλ και Φερνάντο Γκονζάλεζ ελπίζουν να ολοκληρώσουν τον προημιτελικό τους, έστω και με δύο ημέρες καθυστέρηση. Ο αγώνας που ξεκίνησε την Πέμπτη και διακόπηκε οριστικά λόγω της βροχής, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με τον Ναδάλ να προηγείται 7-6(4), 6-6 (3-2) και τον Ντελ Πότρο να περιμένει τον νικητή στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης. Φέντερερ και Τζόκοβιτς ξεκουράζονται για 3η συνεχόμενη ημέρα…
Λίγο αργότερα (22:30GR-Eurosport), είτε στο κεντρικό γήπεδο του Arthur Ashe ή στο Louis Armstrong court (ανάλογα με το τι θα αποφασίσουν οι διοργανωτές), αναμένεται να ξεκινήσει το ντέρμπι των αουτσάιντερ, μεταξυ της Δανέζας και Νο9 του ταμπλό, Καρολίν Βοζνιάκι και της Βελγίδας, Γιανίνα Βικμάγιερ.
Οι δύο 19χρονες τενίστριες βρίσκονται για 1η φορά στην παγκόσμια σκηνή στα ημιτελικά ενος grand slam κι η μία απο τις δύο αναμένεται να δώσει το παρόν στον Κυριακάτικο τελικό του Flushing Meadows. Στο καθαρά αγωνιστικά μέρος, η Βοζνιάκι διαθέτει φοβερή ωριμότητα στο παχνίδι της κι αν μπορέσει να αντιμετωπίσει τα ξεσπάσματα της Βελγίδας αντιπάλου της, τότε θα καταφέρει να περάσει στον 1ο τελικό της καριέρας της σε τουρνουά major. Ωστόσο, οι παράγοντες που πρόκειται να καθορίσουν την έκβαση της σημερινής αναμέτρησης θα ειναι αναμφισβήτητα η σωστή διαχείριση του άγχους, η απειρία και η θέληση για τη νίκη που θα επιδείξουν τελικά οι δύο ταλαντούχες τενίστριες.
Το σημερινό πρόγραμμα ελπίζουμε να ολοκληρωθεί με την σπουδαία αναμέτρηση μεταξύ της υπερασπίστριας του τίτλου, Σερίνα Γουίλιαμς και της πρωταθλήτριας του 2005, Κιμ Κλάιστερς (04:00GR-Eurosport). Ο αγώνας αυτός ξυπνά μνήμες απο το παρελθόν και συγκεκριμένα το 1999 όταν οι δύο έφηβες, τότε, είχαν αναμετρηθεί και πάλι στα αμερικάνικα κορτ του Flushing Meadows για τη φάση των ’32’, όπου ειχε επικρατήσει μετά από μια σκληρή μονομαχία η Σερίνα Ουίλιαμς (4-6, 6-2, 7-5).
Αυτή ήταν η πρώτη από τις 8 συνολικά φορές που τα δύο ιερά τέρατα του σύγχρονου γυναικείου τένις τέθηκαν αντιμέτωπες, στις οποίες η Σερίνα διατηρεί μια εξαιρετική παράδοση απέναντι στη Κλάιστερς (7-1) και ελπίζει σήμερα να διευρύνει αυτό το ρεκόρ. Απο την άλλη η Βελγίδα θα επιδιώξει να αφήσει εκτός νυμφώνος το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στο γυναικείο ταμπλό στοχεύοντας να ξαναζήσει στιγμές οπως το 2005 οταν είχε στεφθεί πρωταθλήτρια στο αμερικάνικο major.
Ωστόσο, πέρα από μονομαχία γυναικών για μια θέση στον τελικό ενος grand slam, η σημερινή αναμέτρηση θα αποτελέσει και μάχη γοήτρου ανάμεσα σε δύο τενίστριες που…μοιάζουν μεταξύ τους. Αμφότερες εχουν κατακτήσει από 34 τίτλους στην τεράστια καριέρα τους και οδεύουν για τον 35ο. Είναι ισουψείς (1.75μ.), ισοβαρείς (68 kg) και έχουν σχεδόν το ίδιο ρεκόρ νικών-ηττών στο tour (437-95 για τη Σερίνα, 432-106 για την Κλάιστερς).
Order of Play Σάββατο 12/9
19:00 2-Nadal (Spain) vs 11-Gonzalez (Chile) 7-6(4) 6-6 (3-2)
22:30 9-Wozniacki (Denmark) vs Wickmayer (Belgium)
04:00 2-S.Williams (U.S.) vs Clijsters (Belgium)