Γελάστηκαν όσοι πίστεψαν ότι ο Ράφα Ναδάλ θα κάνει περίπατο απέναντι στον qualifier Φρεντερίκο Ζιλ. Ο 24χρονος Πορτογάλος πρόβαλε μεγάλη αντίσταση στον κορυφαίο Ισπανό τενίστα, όμως δεν άντεξε και λύγισε όταν ο Ναδάλ αποφάσισε να "κόψει την πλάκα", παίρνοντας με 2-0 σετ το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Sony Ericsson Open.

Γράφαμε πριν το ματς, ότι ο Ναδάλ έχει την ευκαιρία να κάνει μια καλή προπόνηση απέναντι στον Ζιλ, ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων που ακολουθούν στη συνέχεια του Masters στο Μαϊάμι. Ωστόσο, περισσότερο σαν μάθημα και παράδειγμα προς αποφυγή στο μέλλον, ήταν η σημερινή εμφάνιση του Νο1 του ταμπλό ο οποίος ζορίστηκε για να καταβάλει την αντίσταση του Πορτογάλου. Τελικά, μετά από 1 ώρα και 35 λεπτά, ο Ναδάλ επικράτησε 7-5, 6-3 του Φρεντερίκο Ζιλ, Νο74 στον κόσμο και πήρε το εισιτήριο για τους "16" της διοργάνωσης όπου περιμένει έναν εκ των Αντρέεφ ή Βαβρίνκα που αγωνίζονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο Ναδάλ πραγματοποίησε, αναμφίβολα, τη χειρότερή του εμφάνιση στο Μαϊάμι και πιθανότατα μέσα στη χρονιά κάνοντας 29 αβίαστα λάθη (!!!) την ώρα που ο αντίπαλός του τελείωσε το ματς με 25. Ο Ισπανός, ευτύχησε να έχει απέναντί του έναν τενίστα που δεν είχε τα απαραίτητα προσόντα για να κάνει τη ζημιά αν και ο Ζιλ σήμερα υπερέβαλε εαυτόν, ζορίζοντας αφάνταστα τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο. Αν απέναντι στον Ναδάλ βρισκόταν κάποιος από τους επόμενους αντιπάλους που καλείται να ξεπεράσει ο Ισπανός (Βαβρίνκα, Ντελ Πότρο), τώρα θα μιλούσαμε για… κηδεία.

Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, ο Ναδάλ κατάφερε να προηγηθεί με break μόλις στο 3ο game του πρώτου σετ, όμως ο Ζιλ, χάρη σε ένα double fault του Ισπανού στο 6ο game, έφερε το σετ στα ίσια ισοφαρίζοντας τα break. Ο Ράφα ξανασοβαρεύτηκε στη συνέχεια και με break στο 10ο game, έκανε το 6-5 και στη συνέχεια διατηρώντας το σερβίς του κατέκτησε το εναρκτήριο σετ με 7-5.

Ο Ζιλ αιφνιδίασε τους πάντες με την επιμονή του και στο 2ο game του δεύτερου σετ, "έσπασε" τον Ναδάλ όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να τον "ξυπνήσει". Στη συνέχεια ο 22χρονος αριστερόχειρας ανέβασε την απόδοσή του, κυρίως από τη γραμμή του σερβίς και με τρία συνεχόμενα breaks, έφτασε στην επικράτηση.

Ο Ναδάλ τελείωσε το ματς με 71% επιτυχία στο 1ο σερβίς και 5 άσους, ενώ είχε και 25 winners με 29 αβίαστα λάθη.

"Δεν μπορείς να παίζεις καλά κάθε ημέρα. Σήμερα ήταν μια από αυτές τις ημέρες. Κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος, ειδικά όταν δεν παίζεις το καλύτερό σου τένις. Έτσι, όλα ήρθαν δύσκολα σήμερα" τόνισε ο Ναδάλ μετά το τέλος της αγχωτικής νίκης επί του Ζιλ.

Nadal beat Gil 3rd round Miami Masters 2009

Δευτέρα 30/3: 3ος γύρος Sony Ericsson Open
8-Verdasco (Spain) beat 32-Lopez (Spain) 3-6 6-3 6-4      
18-Stepanek (Czech Republic) beat 12-Gonzalez (Chile) 7-6(1) 6-4
16-Wawrinka (Switzerland) beat 20-Andreev (Russia) 4-6 6-3 6-3
11-Ferrer (Spain) beat 17-Cilic (Croatia) 3-6 6-3 6-4
4-Murray (G.Britain) beat Massu (Chile) 6-4 6-4
1-Nadal (Spain) beat Gil (Portugal) 7-5 6-3
Troicki (Serbia) beat Phau (Germany) 6-4 6-3
6-Del Potro (Argentina) beat Tipsarevic (Serbia) 6-4 6-1

SONY ERICSSON OPEN MEN’S DRAW

Video highlights
Previous articleΤο μέλλον της WTA
Next articleΖωντανές οι αδελφές Γουίλιαμς