Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Αφροδίτη Λατινοπούλου, δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση και να πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά του 4ου διεθνούς τουρνουά γυναικών των 10.000 δολαρίων που διεξάγεται στη Μυτιλίνη, γνωρίζοντας την ήττα απ’τις Μαρκινκέβιτσα και Γουίντλει αντίστοιχα.

Η 16χρονη Παπαμιχαήλ ηττήθηκε με 6-0, 6-1 απ’την Λετονή, Νο5 του ταμπλό και Νο576 στον κόσμο, Ντανιέλα Μαρκινκέβιτσα ενώ η 18χρονη Λατινοπούλου έχασε με 6-1, 6-1 απ’την Βρετανή, Νο6 της διοργάνωσης και Νο626 στην WTA, Τζέιν Γουίντλει.

Με τις δύο αυτές ήττες, το σπουδαίο τουρνουά της Λέσβου δεν θα έχει ελληνική εκπροσώπηση στην φάση των προημιτελικών.

Αύριο Παρασκευή ξεκινάει η προημιτελική φάση στα μονά και θα διεξαχθεί ο τελικός του διπλού.

Αναλυτικά στα μονά αγωνίζονται
Marcinkevica (Λετονία) εναντίον Hofmann (Γερμανία)
Windley (Μ. Βρετανία) εναντίον Brozda (Πολωνία)
Rae (Μ. Βρετανία) εναντίον Grazioso (Ιταλία)
Clerico (Ιταλία) εναντίον Jegiolka (Πολωνία)
 Στον τελικό του Διπλού θα αγωνιστούν οι:
Brozda/Jegiolka (Πολωνία) εναντίον Rae/Windley (Μ. Βρετανία).

Το Σάββατο θα γίνουν οι δύο ημιτελικοί αγώνες του μονού και την Κυριακή στις 5 μ.μ. θα διεξαχθεί ο Τελικός του Μονού. Θα προηγηθεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικών σχολείων που στηρίζεται οικονομικά από τον ΟΤΕ και το ξενοδοχείο ZAIRA (Εμμανουήλ Τζανέτου), τους οποίους και ευχαριστεί  θερμά το Δ.Σ. του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου.

Ο Νομάρχης Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής στον χαιρετισμό που απεύθυνε τόνισε τα παρακάτω: "Η επιτυχία της διοργάνωσης (από την εμπειρία των τριών προηγούμενων διοργανώσεων) θεωρείται δεδομένη και προς αυτό το σκοπό κινείται η Νομαρχία Λέσβου γινόμενη αρωγός της προσπάθειας αυτής. Πρόκειται για μια προσπάθεια που προσφέρει νέες προοπτικές στον τόπο μας, με κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, αλλά προπαντός τουριστική προβολή, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα ή έμμεσα όλους μας.

Στόχος μας είναι οι επαγγελματίες αθλήτριες που ήρθαν στην Μυτιλήνη να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και εμείς να καθιερώσουμε το Διεθνές τουρνουά σαν θεσμό για το νησί μας και γιατί όχι του χρόνου να το αναβαθμίσουμε σε $25.000.
Εύχομαι σε όλες τις αθλήτριες καλή διαμονή και καλά αποτελέσματα".

Video highlights
Previous articleΛίγο πριν το θαύμα ο Χάρης
Next articleΣτην μάχη των “8”