Ο Ράφαελ Ναδάλ δηλώνει ευτυχισμένος για όσα έχει καταφέρει στην καριέρα του, όμως μιλάει με παράπονο για τους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς που έχει περάσει, σε αντίθεση με τους άλλους κορυφαίους συναδέλφους του που μένουν μακριά από προβλήματα.

Η φετινή χρονιά ήταν η χειρότερη που έχει καταγράψει ο Ράφαελ Ναδάλ, από τότε που ξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα του, με το εντυπωσιακό ντεμπούτο το 2005 στο Γαλλικό Όπεν.

Ο 29χρονος, πλέον, Ισπανός, για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια, δεν κατάφερε να κερδίσει έναν Grand Slam τίτλο στη σεζόν ενώ ούτε Masters τουρνουά μπόρεσε να κερδίσει φέτος.

Μπορεί να ολοκλήρωσε τη χρονιά χωρίς προβλήματα τραυματισμού, ωστόσο είναι γνωστό ότι ο Ράφα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κορυφαίο τενίστα.

“Το 2012 έπαιζα σπουδαία, είχα την ευκαιρία να γίνω Νο1 στον κόσμο, όμως τραυματίστηκα για 7 μήνες. Το 2014 ξανά ήμουν το Νο1 στην Race, μετά έσπασα τον καρπό μου στη Μαγιόρκα. Έχω χάσει πολλά περισσότερα σημαντικά τουρνουά στην καριέρα μου σε σύγκριση με τον Νόβακ ή τον Ρότζερ οι οποίοι δεν έχουν πολλούς τραυματισμούς”

“Νιώθω ελεύθερος. Δεν είναι σωστό να νιώθω άτυχος. Νιώθω πολύ τυχερός για όλα όσα έχω καταφέρει. Έχω 14 Grand Slams και χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα. Έχω κάνει περισσότερα απ’όσα ονειρευόμουν”

Το 2014 ο Ναδάλ κατέκτησε το Γαλλικό Όπεν για 9η φορά στην καριέρα του, όμως έχασε σχεδόν ολόκληρη την υπόλοιπη σεζόν λόγω τραυματισμού και ασθένειας.

Φέτος, ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα ήταν πολύ μακριά απ’τον καλό του εαυτό, γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στο Παρίσι, αποκλείστηκε στον 2ο γύρο του Wimbledon και στον 3ο του US Open.

Το κλείσιμο της χρονιάς ήταν καλύτερο για τον Ναδάλ ο οποίος έφτασε στα ημιτελικά του ATP World Tour Finals, πετυχαίνοντας νίκες επί των Μάρει, Βαβρίνκα και Φερέρ, πριν γνωρίσει άλλη μια ήττα απ’τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ράφα θα αγωνιστεί στο Mubadala World Tennis Championships 31 Δεκ. – 2 Ιαν. στο Αμπού Ντάμπι και αμέσως μετά θα πάει στην Ντόχα για το πρώτο επίσημο τουρνουά της νέας σεζόν.

Video highlights
Previous articleΟ Φάμπιο για τους Big Three
Next articleΔεύτερο σπίτι του